Šport > Nogomet
180 ogledov

Velikan bo v tekmi za napredovanje na golu igral z vezistom

Enzo Perez Profimedia
Obeta se nenavaden dvoboj.

Južnoameriška nogometna zveza (CONMEBOL) ni uslišala argentinskega velikana, River Plate bo tako na nocojšnji tekmi pokala Libertadores nastopil natanko z enajstimi igralci. Pri enem izmed največjih južnoameriških klubov je namreč zaradi koronavirusa zbolela večina igralskega kadra, od petindvajseterice prijavljenih nogometašev tudi vsi štirje vratarji.

River Plate je za tekmovanje tako naknadno želel prijaviti mladega golmana Alana Leonarda Diaza, a je bila prošnja zavrnjena, pri štirikratnem zmagovalcu ameriške različice lige prvakov pa bo tako tekmo v vratih začel vezist Enzo Perez, ki je nastopal tudi na zadnjem svetovnem prvenstvu v Rusiji. Po pravilih v Copi Libertadores mora klub sicer nastopiti, če ima na voljo vsaj sedem nogometašev. 

Boca Juniors, River Plate Največje rivalstvo Šport "Slovencu je težko razložiti, za kaj gre"

A težko je pričakovati, da bo River Plate v domačem dvoboju z Indenpendientejem Santa Fejem prišel do točk. Kolumbijci so v skupini sicer na štirih tekmah osvojili le dve točki in se nahajajo na četrtem mestu. Argentinci so doslej zbrali šest točk, enako kot Atletico Junior, dve točki več ima brazilski Fluminennse. Iz skupine napredujeta dva kluba, dvoboj River Plateja in Santa Feja pa bi v tem pogledu že lahko dal precejšen odgovor o potnikih v šestnajstino finala.

Komentarjev 1
Sorodne novice