Šport > Nogomet
140 ogledov

Znan južnoameriški prvak za leto 2020

Breno Lopes Profimedia
Palmeiras drugič osvojil južnoameriški pokal Copa Libertadores.

Znan je zmagovalec najprestižnejšega južnoameriškega nogometnega pokala. Še drugič v svoji zgodovini je pokal Copa Libertadores osvojilo moštvo Palmeiras, ki je v povsem brazilskem finalu na nevtralni lokaciji kultnega stadiona Maracana v Rio de Janeiru z 1:0 (0:0) premagalo ekipo Santosa.

Edini zadetek na tekmi je padel po koncu 90 minut tekme. V deveti minuti sodnikovega dodatka je bil uspešen rezervist Breno Lopes, ki je na zelenico prišel šele v 85. minuti. Ta je v kazenskem prostoru z glavo prestregel podajo Ronija z desne strani ter žogo poslal v mrežo.

Šlo je za odločitev o zmagovalcu tekmovanja za leto 2020. Odločitev je namreč preložila pandemije novega koronavirusa. Tekma je bila pred maloštevilnimi gledalci.

Breno Lopes | Avtor: Profimedia Profimedia

Palmeiras si je z drugim naslovom zagotovil nastop na svetovnem klubskem prvenstvu, ki se bo v Katarju začelo naslednji teden.

Palmeiras je prvi naslov osvojil leta 1999, ko je po izvajanju enajstmetrovk ugnal Deportivo Cali.

Najuspešnejši klub v zgodovini pokala Libertadores je Independiente s sedmimi naslovi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice