Šport > Nogomet
25762 ogledov

Dobili zastonj, prodali za 30 milijonov evrov

Boubakary Soumaré LOSC Lille Profimedia
Francozom je uspel, tudi za današnji čas, zares neverjeten posel.

V deželi "galskih petelinov" je letošnja izvedba nogometne Ligue 1 zelo zanimiva. Dolgo so bili v igri za naslov kar štirje klubi: AS Monaco, Olympique Lyonnais, Paris Saint-Germain in LOSC Lille. Dve koli pred koncem sta v boju za lovoriko ostala le še PSG in Lille.

Presenetljivo je v boljšem položaju Lille, ki ima tri točke naskoka pred Neymarjem in druščino. Moštvo s severovzhoda Francije je pretekli konec tedna slavilo pri sosedih in srditih rivalih v Lensu (0:3) ter je na dobri poti, da prekine dominacijo Parižanov. Ti so namreč osvojili sedem od zadnjih devetih naslovov.

Shay Zahavi Filmska drama Šport On na tekmi, roparja zvezala ženo in tri otroke

Eden glavnih adutov Lilla je defenzivni vezist Boubakary Soumaré. Fant iz prestolnice, rojen leta 1999, se je kalil v akademiji Paris SG, a bogati klub v njem ni prepoznal velikega talenta. Leta 2017 ga je PSG namreč, takrat še kot člana B ekipe, brezplačno odslovil.

Soumaré, takrat star komaj 18 let, se je preselil v Lille. In tega danes gotovo ne obžaluje. Po dobrih predstavah za "mastife" je oblekel dres francoske mladinske (U19) in mlade (U21) reprezentance, letos pa nase opozoril najbogatejše klube.

Neymar Boubakary Soumaré | Avtor: Profimedia Profimedia

Pogodbo z Lillom ima Soumaré podpisano do poletja 2022 in tako je bil letos idealen trenutek, da delodajalci unovčijo njegovo vrednost. Veliko se je pisalo o možni selitvi k Tottenham Hotspur, a usluge visokoraslega nogometaša si je zagotovil Leicester City.

Sprva so se nogometaševi zastopniki dogovorili glede osebnih pogojev prestopa, v ponedeljek sta se uskladila še kluba. "Lisjaki" bodo "mastifom" odšteli 30 milijonov evrov, Soumaré pa je obljubil zvestobo do leta 2026, poročajo francoski mediji.

Salernitana navijači Foto/Video Šport Požvižgajo se na covid-19: južnjaki na ulicah slavijo Slovenca in kolege!

Leicester se krčevito bori za uvrstitev med prve štiri v Premier League. Trenutno je tretji, a mu za ovratnik dihajo Chelsea, West Ham United in Liverpool.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice