Šport > Nogomet
1770 ogledov

Kakšen šok za Handanovića, od 2:0 do 1:1

Samir Handanović Epa
Milanskim nogometašem je uspelo priti do treh točk. Pa čeprav jim jo je zagodel VAR.

Od slovenskih nogometašev je tokrat v ligi prvakov na zelenico stopil le Samir Handanović. Ta je bil z Interjem na dobri poti do pomembne zmage v Pragi, ko se je vse skupaj zapletlo. 

Milančani so v češkem glavnem mestu povedli z zadetkom Lautara Martineza, ki je izkoristil podajo Romeluja Lukakuja z desne strani kazenskega prostora na peterec, kjer je žogo ob branilcu pričakal Argentinec in jo poslal v mrežo za svoj četrti zadetek na peti tekmi v ligi prvakov. Nato se je na semforju že izpisal tudi rezultat 0:2. Martinez je tokrat ukradel žogo in jo nesebično poslal na drugo stran vrat, kjer Lukakuju ni bilo težko zadeti praznega gola.

Milanski navijači so se že veselili, nato pa je sledil šok. Iz sobe za VAR so poklicali glavnega sodnika, ta pa si je šel ogledati posnetek situacije, ki se je pred zadetkom Interja zgodila na drugi strani zelenice. In odločitev? Razveljavljeni zadetek Italijanov in dosojena enajstmetrovka za Slavijo zaradi prekrška. Tomaš Souček je v 37. minuti žogo poslal po sredini vrat, Handanović, ki se je vrgel v svojo levo, se je okroglega usnja še dotaknil z nogo, a zadetka ni uspel preprečiti.

Tekma je bila zanimiva tudi v drugem polčasu. Handanović se je izkazal ob preusmerjenem strelu domačih, strel je odbil preko prečke, prav to pa je na drugi strani zatresel Lukaku. Okvir gola je nato zadel še Marcelo Brozović. Domači so sicer večkrat streljali na vrata Handanovića, slovenski vratar pa je nato dobil dvoboj ena na ena s češkim reprezentantom Lukášom Masopustom.

Atletico Madrid - Barcelona
Nedelja, 1.12.2019, ob 20:55 na SK1.

Nato pa je padla odločitev. Po dolgi podaji naprej je v 81. minuti na centru spodrsnilo domačemu branilcu Michalu Frydrychu, Lukaku pa se je izstrelil proti golu. Vratar je stekel proti njemu, a ga je Belgijec zanesljivo obšel in nato zadel prazno mrežo. Vse dvome o zmagovalcu je prav tako razblinila naveza Lukaku-Martinez.

Belgijec je prišel do žoge na desni strani, z zunanjim delom kopačke podal v sredino, kjer je iz prve z voleja sprožil Argentinec in zabil za 3:1. Lukaku je nato še enkrat meril v polno, vendar je znova posredoval VAR.

Barcelona ugnala največjega tekmeca

V skupini F sta se pomerila še do tega kroga vodilni moštvi skupine. Katalonci so bili boljši od dortmundske Borussie, povedli pa so v 29. minuti, ko je Lionel Messi na robu kazenskega prostora poslal žogo skozi gostujočo obrambo, Luis Suarez pa je dobil dvoboj z vratarjem. 

Nemce je zadetek popolnoma potolkel, v naslednjih minutah pa je gol visel v zraku. Dvakrat so se še rešili, Mats Hummels je žogo v drugem naletu domačih uspel odbiti pred golovo črto. A prav isti nogometaš je s slabo podajo zakrivil vodstvo gostiteljev z 2:0. Hummelsovo podajo iz obrambe je prestregel Frenkie de Jong, takoj našel Suareza, ta pa Messija, ki je sam stekel proti golu in nameril v polno. V svoji jubilejni 700. tekmi je zabil 613. gol.

Lionel Messi | Avtor: Epa Epa

Piko na i je v drugem polčasu postavil Antoine Griezmann, ki je v igro vstopil po slabe pol ure namesto poškodovanega rojaka Ousmaneja Dembeleja. Končnega uspeha domačih ni mogel preprečiti niti zadetek v 77. minuti, ki ga je za nemški klub zabil mladi Anglež Jadon Sancho.

V boju za napredovanje zdaj tudi Avstrijci

Tudi v skupini E sta se pomerila prva na lestvici, evropski prvak Liverpool je gostil Napoli. Angleške navijače je sicer 21. minuti šokiral Dries Mertens. V Belgijca je najprej na sredini igrišča trčil Virgil van Dijk, Nizozemec je po 'komolčku' obležal na sredini, Mertens pa je po podaji stekel sam proti domačemu golu. Položaj na desni ni bil najbolj ugoden, a je 'volej dobro sedel', žoga pa je končala v dolgem kotu za 0:1. VAR je kar nekaj časa pregledoval akcijo Neapeljčanov, a je zadetek obveljal.

Angleži so sredi drugega dela igre le izenačili. Po kotu je najvišje skočil hrvaški branilec Dejan Lovren in zadel za končnih 1:1.

Delitev točk na Anfieldu je izjemno ustrezala Salzburžanom. Ti so zlahka prišli do gostujoče zmage proti Genku. S sedmimi točkami, Liverpool jih ima 10, Napoli pa devet, so ohranili sanje o preboju v osmino finala. Znova se je med strelce vpisal tudi čudežni norveški deček Erling Braut Håland. 

Zanimivo v skupini H

V zadnjem kolu se bodo za preboj iz skupine H v izločilne boje potegovali trije klubi. V Valencii so netopirji gostili Chelsea in se po preobratu Londončanov znašli v zaostanku. Domači so imeli idelano priložnost za izenačenje, vendar je Dani Parejo v 65. minuti zastreljal enajstmetrovko. Na srečo domačih to zanje ni bilo usodno.

Odrešitev je prišla v 82. minuti. Danec Daniel Wass je z desne strani najverjetneje poskušal poslati predložek v kazenski prostor, vendar je okroglo usnje preletelo vratarja Kepo Arrrizabalago in se od vratnice odbilo v gol za 2:2. Obe moštvi sta si nato še priigrali priložnosti, a se rezultat ni spremenil. Valencia in Chelsea imata zdaj 8 točk.

Na prvo mesto skupine je z zmago proti odpisanemu Lillu skočil Ajax. Ta ima zdaj 10 točk. Nizozemci so povedli že povsem na začetku dvoboja u zadetkom Hakima Ziyecha, v 59. minuti pa je končni izid postavil Quincy Promes. Ziyech je sicer dosegel še en gol, a je bil ta s pomočjo VAR razveljavljen zaradi igranja z roko.

Kamplov Leipzig se je izvlekel

V skupini G je Zenit v popoldanski tekmi z 2:0 premagal Lyon, do tega kroga vodilni Red Bull Leipzig pa je brez Kevina Kampla, tega ni bilo v kadru, remiziral proti zadnjeuvrščeni Benfici.

Skoraj do sodniškega dodatka je sicer kazalo na zanesljivo zmago Portugalcev, ki so dolgo vodili z 2:0. S tremi točkami Benfice bi se položaj v skupini povsem zapletel, saj bi vsa štiri moštva ločile le tri točke. A nato so domači v 87. minuti izkoristili enajstmetrovko preko Emila Forsberga, Šved pa je nato v 96. minuti zadel tudi za končnih 2:2.

Nemci so se že prebili naprej, saj jih Zenit, ki je izgubil obe medsebojni tekmi, ne more več prehiteti.

Liga prvakov, skupinski del, 5. krog:

Skupina E:
Liverpool : Napoli  1:1 (0:1)
Lovren 65.; Mertens 21.

Genk : Salzburg  1:4 (0:2)
Samata 85.; Daka 43., Minamino 45., Hvang 69., Haaland 87.

Vrstni red: Liverpool 10, Napoli 9, Salzburg 7, Genk 1

 

Skupina F:
Barcelona : Borussia (D)  3:1 (2:0)
Suarez 29., Messi 33., Griezmann 67.; Sancho 77.

Slavija Praga : Inter  1:3 (1:1)
Souček 37./11-m; Martinez 19., 88., Lukaku 81.

Vrstni red: Barcelona 11, Inter 7, Borussia (D) 7, Slavija 2

 

Skupina G:
Zenit : Lyon  2:0 (1:0)
Dzjuba 42., Ozdojev 84.

RB Leipzig : Benfica  2:2 (0:1)
Forsberg 87./11-m, 96.; Pizzi 20., Vinicius 59.

Vrstni red: RB Leipzig 10, Zenit 7, Lyon 7, Benfica 4

 

Skupina H:
Valencia : Chelsea  2:2  (1:1)
Soler 40., Wass 82.; Kovačić 41., Pulisic 53.

Lille : Ajax  0:2 (0:1)
Ziyech 2., Promes 59.

Vrstni red: Ajax 10, Valencia 8, Chelsea 8, Lille 1

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice