Šport > Nogomet
1074 ogledov

Kamplov Leipzig v hudih težavah pred nadaljevanjem Lige prvakov

Timo Werner Profimedia
Leipzig se bo v zaključnih bojih lige prvakov moral znajti brez Wernerja.

Nemški nogometni reprezentant in soigralec Kevina Kampla pri prvoligašu Leipzigu, Timo Werner, ne bo igral v avgustovskih zaključnih bojih lige prvakov za svoj zdajšnji klub, saj bo že julija prestopil k Chelseaju, je poročal nemški Sky.

V sredo bi moral izvršni odbor Evropske nogometne zveze (Uefa) potrditi odločitev o igranju zaključnega turnirja osmerice v ligi prvakov na dveh lizbonskih stadionih (Luz in Jose Alvalade), pri čemer bi bil četrtfinale med 12. in 15. avgustom, polfinale 18. in 19. avgusta, finale pa 23. avgusta.

Leipzig je eden od štirih, ob Atalanti Josipa Iličića, Atleticu Madridu Jana Oblaka in Parisu Saint-Germainu, ki so si že izborili četrtfinale, preostali štirje pari osmine finala (Juventus - Lyon, Manchester City - Real Madrid, Barcelona - Napoli in Bayern - Chelsea) pa morajo igrati še povratne tekme.

Timo Werner | Avtor: Profimedia Profimedia

Werner bi moral sredi julija podpisati pogodbo z angleškim prvoligašem Chelseajem in potem oditi na enomesečni premor pred naslednjo sezono. Tudi če bi Chelsea prišel do finala lige prvakov, 24-letni Werner ne bi imel pravice nastopa zanj.

Nemec je v tej sezoni z 31 zadetki najboljši strelec Leipziga, 25 golov je dosegel v nemški ligi, štiri pa v ligi prvakov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice