Šport > Nogomet
8044 ogledov

"Kot verjetno mnogi, sem šokiran"

Zlatko Zahović
Vrnitev Zlatka Zahovića na mesto športnega direktorja NK Maribor s polnimi pooblastili je sprožila mešane odzive.

V ponedeljek zvečer je upravni odbor NK Maribor odločil, da prekine suspenz Zlatka Zahovića, ki je športnega direktorja doletel pred dobrimi tremi tedni, potem ko je na novinarski konferenci namenil sila neprimerne komentarje novinarju EkipeSN Dejanu Mitroviću.

Zlatko Zahović Suspenz ukinjen Šport Zlatko Zahović se vrača!

Klub takoj po incidentu ni mogel ignorirati splošnega zgražanja zaradi Zahovićevih besed, te so odmevale tudi v tujini. Vodstvo vijoličastih je Zahovića suspendiralo in se ogradilo od njegovih izjav, Nogometna zveza Slovenije mu je namenila šestmesečno prepoved opravljanja vseh uradnih funkcij na tekmah.

Po mnenju kluba se je Zahović "hladil" dovolj dolgo. K odločitvi je najbrž prispevalo tudi dejstvo, da so navijači aktualnih državnih prvakov večinsko na strani športnega direktorja in javno zgražanje nad Zahovićevim početjem vidijo kot nepotrebno medijsko gonjo.

Drago Cotar Predsednik Maribora Šport "Moje besede vzete iz konteksta, Zahović nas je namočil"

Ponedeljkova odločitev Maribora je naletela na mešane odzive tudi v štajerski prestolnici. Čeprav je jasno, da vijoličasti klub za športne uspehe nujno potrebuje Zahovića, pa so vendarle prisotni nekateri pomisleki.

"Nisem pričakoval take odločitve, niti slučajno," je za Večer dejal nekdanji igralec Maribora in slovenske reprezentance Marinko Galić. "Od tega so komaj trije tedni. Kot verjetno mnogi, sem sam šokiran. Če so dali neko kazen, so jo hitro preklicali. Ne vem, kaj je v ozadju. (...) Ta klub brez Zahovića ni isti klub. Zlatko Zahovič je v tem poslu brez konkurence v Sloveniji, daleč najboljši. Toda tudi vse velikane kdaj doleti kakšna kazen. Ampak to ni problem Zlatka Zahovića. Potrebno je biti realen, s tem se kaže neresnost odločitve kluba, ki je bila tako hitro preklicana. Res pa je, da ne vem kdo in kaj stoji v ozadju." 

Marko Simeunović, nekdanji vratar Maribora in Slovenije, podpira najnovejšo potezo kluba: "Po mojem mnenju je to edino pravilno. Vrnili so ga na mesto, ki mu absolutno pripada in ga uspešno opravlja že leta. Pomembno je, da je ostal v klubu, ker so rezultati dokaz, kako dobro deluje. (...) Vsaka drugačna odločitev bi najverjetneje slabo vplivala na dogajanje v NK Maribor, to bi tudi sčasoma ugotovili. Suspenz Nogometne zveze Slovenije na njegovo delo ne more vplivati," je za Večer povedal Simeunović.

Zlatko Zahović Jezen na predsednika Šport Zahović se je oglasil: "Za opravičilo ni teorije!"
Komentarjev 4
 • Avatar Leon
  Leon 19:37 10.april 2018.

  NZS deluje po načelu vsak ima prav dokler ima polno denarnico !

 • Pepe007 15:10 10.april 2018.

  Zahović se je neko obdobje že zavedal, da ni primeren za delo z novinarji, ker nima živcev za biti v podrejenem položaju. Svojih limitov se mora vsak zavedati in delati tisto, kar mu gre. Vsekakor pa je bil ta suspenz ...prikaži več s strani kluba farsa.

 • chicar 11:01 10.april 2018.

  Vse skupaj seveda je medijska gonja, če bi si ljudje pogledali dejanski intervju v celoti in poslušali Mitrovića, bi slišali 19 minut od 25. samo podje*avanje novinarjev in metanje polen pod noge.