Šport > Nogomet
36320 ogledov

Legenda smučarskih skokov se umika iz svetovnega pokala

Maren Lundby Profimedia
Ena največjih smučarskih skakalk vseh časov si bo znova vzela odmor.

Norvežanka Maren Lundby je napovedala, da si bo po tekmah svetovnega pokala v Lillehamerju vzela tekmovalni premor. Trikratna skupna zmagovalka svetovnega pokala v smučarskih skokih je sicer izpustila že celotno olimpijsko sezono 2021/2022, letos pa se je vrnila v svetovni pokal ter nastopila na uvodu v sezono v poljski Wisli.

Norvežanka je lansko olimpijsko sezono izpustila tudi zaradi težav z vzdrževanjem prave telesne teže. V začetku marca 2021 je postala prva svetovna prvakinja v zgodovini na veliki skakalnici, nato pa je prekinila športno pot. Letos pa se je ponovno vrnila med elito, a ni posegla po mestih, ki jih je vajena.

Maren Lundby | Avtor: Profimedia Profimedia

V Wisli je tako dosegla 16. in 24. mesto ter se zaradi tega odločila, da nastopi še na domači preizkušnji v Lillehamerju, nato pa si bo ponovno vzela premor ter se posvetila pripravam za vrhunec sezone, svetovnem prvenstvu v nordijskih disciplinah, kjer bo v Planici branila naslov iz Oberstdorfa. Prav tako si želi v dobri formi pričakati tudi domačo turnejo Raw Air.

Lundbyjeva naj bi tako izpustila preizkušnje v Titisee Neustadtu, Silvestrsko turnejo v Beljaku in na Ljubnem ob Savinji ter azijsko turnejo v Sapporu in Zau. Na tekme se bo vrnila konec januarja

maren lundby | Avtor: Epa Epa

Lundbyjeva sicer velja za pravo skakalno legendo ter eno najuspešnejših tekmovalk vseh časov. Skupaj z legendarnim Poljakom Adamom Malyszem je rekorderka v svetovnem pokalu s tremi zaporednimi zmagami v skupnem seštevku (2018-2020). V svetovnem pokalu je sicer zbrala kar 30 posamičnih zmag (štiri pri nas v Ljubnem), medtem ko se je na stopničke povzpela kar 62-krat.

Blestela pa ni zgolj na tekmah svetovnega pokala, temveč tudi na največjih tekmovanjih. Leta 2018 je tako postala olimpijska prvankinja na posamični tekmi na srednji skakalnici, medtem ko ima s svetovnih prvenstev s posamičnih tekem kar dve zlati in eno srebrno medaljo, obenem pa še dve srebrni in tri bronaste medalje z ekipnih, oziroma mešanih ekipnih tekem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice