Šport > Nogomet
25032 ogledov

Legendarni brazilski zvezdnik Reala in Milana za devet let v zapor!

Robinho Epa
Legendarni nogometaš je izgubil še zadnjo pritožbo, čaka ga devet let zapora!

Nekdanji brazilski nogometni zvezdnik Robinho bo vendarle moral za naslednjih devet let v zapor. Bivši zvezdnik evropskih velikanov Real Madrida, Manchester Cityja in Milana je namreč izgubil še zadnjo pritožbo, potem ko je bil obsojen posilstva.

37-letni Brazilec se je sicer v zadnjih letih pritožil na več sodišč, a so na koncu vsa presodila enako. Ker je leta 2013 tekom igranja za Milan skupaj s prijateljem v nočnem klubu posilil 23-letnico, je dobil devet let zaporne kazni v Italiji.

Robinho | Avtor: Epa Epa

Brazilec se je sicer ves čas zagovarjal, da je žrtev privolila v spolni odnos, a so bili zavrnjeni vsi njegovi dokazi v obliki telefonskih pogovorov in sporočil. Kasacijsko sodišče v Rimu, ki predstavlja najvišjo pritožbeno instanco, je na koncu razsodilo proti Robinhu.

Reši ga lahko le Brazilija, aktiviral se tudi Interpol

Toda nekdanji nogometni zvezdnik bi se morda vendarle le lahko ognil zaporu, saj Brazilija ne izroča svojih državljanov drugim državam.

Dokler bo Robinho ostal v Braziliji, je tako varen. Sicer bi lahko Italija zahtevala, da nekdanji nogometaš odsluži kazen v Braziliji, a se tudi to najverjetneje ne bi uresničilo.

Robinho | Avtor: Epa Epa

Robinho se tako zaenkrat uspešno izogiba prestajanju kazni, saj je izven pristojnosti pravosodnih in policijskih organov Italije. Nekdanji nogometaš se namreč vse od začetka celotne situacije nahaja v Braziliji, od koder je tudi pisal vse svoje neuspešne pritožbe.

Glede na to, da niti zadnja ter odločilna ni bila uspešna, bo moral preostanek svojega življenja preživeti v Braziliji, sicer bo moral v zapor. V celotno zadevo se je namreč vmešal tudi Interpol, ki je za Brazilcem izdal mednarodno tiralico. Če bo Robinho zapustil Brazilijo, bo takoj na meji prijet ter deportiran v Italijo.

Konec bogate kariere

Robinho je bil sicer zaradi takrat še domnevnih obtožb leta 2020 prisiljen končati svojo kariero, saj ga je Santos odpustil, takoj ko so se pojavile prve obtožbe. Nobena druga ekipa ga nato ni želela vzeti in sicer bogata kariera padlega nogometnega zvezdnika se je tako zaključila.

Robinha je sicer že leta 1999 pri vsega 15 letih legendarni Pele imenoval za svojega naslednika in čeprav ni nikoli dosegel njegovih uspehov, je vseeno zgradil zavidanja vredno kariero.

Robinho | Avtor: Epa Epa

Med drugim je igral za Real Madrid, Manchester City in Milan ter z njimi osvojil dva španska državna prvenstva ter eno italijansko, medtem ko je v Braziliji svoj Santos popeljal kar do dveh državnih naslovov, prvih odkar je za klub zapustil Pele.

Za brazilsko reprezentanco je zbral kar 100 nastopov in 28 zadetkov, v dresu Selecaa pa je osvojil dva Pokala federacij ter eno Copo Americo.

Komentarjev 1
  • radovednica 07:45 21.januar 2022.

    Kako bedno sestavljen članek (ki to sploh ni!). Čez cel članek, skoraj do konca govorite o nekem zumbo brazilerosu in kje je vse igral ali bolje, se igral, praktično na koncu šele izveš, o komu je govora. Beda od vas ...prikaži več novinarjev! Pa kaj, če gre v keho? Še blesavo babo pokažite, ki se mu je nastavljala. Kar brez nič se to ne bi zgodilo.

Sorodne novice