Šport > Nogomet
433 ogledov

Mariborska politična stranka okrcala vijoličasti klub

Viole
Bližajo se lokalne volitve, v štajerski prestolnici pa še vedno odmeva nedavni večni derbi.

Pretekli konec tedna je Maribor na domačem igrišču izgubil proti Olimpiji (1:2) in večnim tekmecem dopustil, da se mu na lestvici približajo na le dve točki zaostanka.

Darko Milanič Izpostavili napake Šport Mariborčani ostro udarili po sodnikih

V sredo so vijoličasti že preboleli poraz in se v šokantni končnici prek Domžal uvrstili v polfinale Pokala Slovenije, na Štajerskem pa duhove še vedno buri obračun proti Ljubljančanom.

Večni derbi so zaznamovali navijaški incidenti, ki so sprožili ostre odzive javnosti in disciplinskega sodnika NZS. Svoje je dodala tudi mariborska Levica in na svoji spletni strani okrcala vijoličasti klub. Odprto pismo si lahko v spodnjih vrsticah preberete v celoti.

Dino Hotić Matej Jug PLTS Šport To je disciplinski epilog večnega derbija

Levica Maribor: Javno pismo vodstvu NK Maribor ob nedavnih incidentih na nogometni tekmi Maribor-Olimpija

Nogomet je šport številka 1 v Mariboru. Na NK Maribor so ponosni tako tisti, ki so strastni nogometni navijači, kot tudi tisti, ki jih nogomet ali celo šport sploh ne zanima.

Tudi v Levici Maribor navijamo za vijolično moštvo, se veselimo zmag in smo žalostni ob porazih. Veselimo se enotnosti in športne strasti navijačev in ponosni smo, kako zelo smo Mariborčani povezani s celotnim moštvom.

Vendar huliganstvo k nogometu ne sodi! Na stadion ne sodijo rasistični in ksenofobni transparenti in slogani. Na stadion ne spada razbijanje in uničevanje opreme. Obsojamo obnašanje obeh navijaških skupin med in po zadnjem derbiju, 27. oktobra v Mariboru. Zmerjanje in pljuvanje po predsedniku nasprotnega moštva je nedopustno. Metanje stolov po igrišču je tudi nedopustno. Metanje bakel v otroka pa je popolnoma nesprejemljivo !

Mariborčanom je dovolj, da pred, med in po derbijih ne upamo na ulico v središču mesta, ker se bojimo nasilnih navijačev. Dovolj nam je, da morajo »navadni« navijači, med njimi tudi otroci, ki srčno navijajo za vijolične, biti priče nesprejemljivim navijaškim praksam tako Viol kot tudi nekaterih drugih navijaških skupin, nazadnje Green Dragonsov.

Pozivamo NK Maribor, da naredi najprej red pri sebi in neha podpirati in braniti Viole ter njihova nesprejemljiva ravnanja. Napadi Viol na trenerje, ki so se zgodili v preteklosti, niso bili ustrezno sankcionirani. Prav tako uničevanje stolov in druge opreme na stadionu, kot tudi ne metanje bakel in drugih pirotehničnih sredstev. Upravičeno se sprašujemo, kako dolgo še bo NK Maribor to dopuščal? Kaj se mora zgoditi, da bo nasilju rekel NE?! Kdaj boste huliganom prepovedali oglede tekem? Kdaj boste zahtevali od varnostne službe, da svoje delo opravlja tako, da vnos bakel in drugih prepovedanih predmetov ne bo več mogoč? Kdaj boste prepovedali vstop na tribune kršiteljem?

Na zadnjem derbiju 27. oktobra je nekdo v otroka vrgel baklo. Ali ni to dovolj, da bi naslednja tekma potekala brez prisotnosti huliganov in da bi resnični ljubitelji nogometa le-tega lahko spremljali brez strahu? Sprašujemo se, kaj se lahko zgodi naslednjič? Še kaj bolj nasilnega?

Mestna občina Maribor bo v prihodnjih letih financirala obnovo stadiona Ljudski vrt. Najmanj, kar lahko Mariborčani, torej financerji obnove, pričakujemo od NK Maribor, je resno prizadevanje, da bomo lahko vsi spremljali nogometne tekme NK Maribor v miru in brez strahu pred huliganstvom.

Enaka prizadevanja pričakujemo od Nogometne zveze Slovenije in jo pozivamo, da ob nešportnih praksah navijaških skupin in posameznikov ukrepa in jim v bodoče prepove oglede tekem ter s tem omogoči drugim ljubiteljem nogometa nemoten ogled tekem in športno navijanje.

ZA NOGOMET! PROTI HULIGANOM NA NOGOMETNIH TEKMAH!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.