Šport > Nogomet
674 ogledov

Mourinho se vrača na veliko sceno!

Jose Mourinho Epa
Portugalski trener bo vodil moštvo v angleški Premier League.

Angleški nogometni prvoligaš Tottenham, ki je sinoči na veliko presenečenje vseh odpustil argentinskega trenerja Mauricia Pochettina, ki je s svojimi varovanci pred zgolj petimi meseci igral v finalu Lige prvakov, je danes na njegovo mesto imenoval Portugalca Joséja Mourinha, je na klubski spletni strani sporočil klub.

Portugalski trener, ki je bil ta čas brez službe, je ob podpisu pogodbe dejal: "Zelo sem vesel, da se bom pridružil klubu s tako veliko tradicijo in s tako navdušenimi navijači. Kakovost ekipe in akademije je nesporna. Prav delo s temi igralci me je privabilo v klub."

Arsenal, Tottenham Konec potrpljenja Šport Angleški velikan odpustil trenerja

Mourinho bo po poročanju BBC-ja drugi najbolje plačani trener angleškega prvenstva. Zaslužil bo po 15 milijonov funtov. Mourinho je s Tottenhamom podpisal pogodbo do konca sezone 2022/23, so zapisali na spletni strani kluba.

Predsednik kluba Daniel Levy je za 56-letnega Mourinha globoko segel v žep, saj bo Portugalec zaslužil skoraj enkrat več kot Pochettino, na lestvici največjih trenerskih zaslužkarjev na Otoku pa je pred njim tako le Katalonec Pep Guardiola, ki na klopi dvakratnega zaporednega prvaka Manchester Cityja "pobere" med 15 in 20 milijonov funtov letno. Na tretjem mestu sta s po 7,5 milijona funtov letne plače skupaj trener evropskega prvaka Liverpoola Jürgen Klopp in trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjær.

Tottenham po 12 kolih Premier League zaseda 14. mesto prvenstvene lestvice in je zmagal zgolj trikrat.

Komentarjev 1
Sorodne novice