Šport > Nogomet
1793 ogledov

Neymar peto leto ob istem času ne bo igral, sumijo ga simuliranja

neymar Epa
PSG ima pred tekmama lige prvakov z Manchester Unitedom veliko težavo. Manjkal bo Brazilec Neymar.

Francoski prvak PSG se bo moral v osmini finala lige prvakov z Manchester Unitedom pomeriti brez prvega zvezdnika Neymarja. Ta je potrdil, da dvoboj z Angleži izpušča zaradi poškodbe. Brazilec se je poškodoval na dvoboju s Strasbourgom in naj bi bil z zelenic odsoten vsaj mesec dni.

"Prezgodaj je za govoriti o tem, kdaj se bo Neymar vrnil v ekipo. Morali bomo počakati, najprej je potrebno videti, kako bo reagiral na terapijo. Proti Unitedu nas čaka težko delo. To ni skrivnost," je dejal trener Thomas Tuchel za L'Equipe. Rdeči vragi so sicer po menjavi trenerja, v ekipi nepriljubljenega Joseja Mourinha je vsaj začasno zamenjal Ole Gunnar Solskjaer, zaigrali prerojeno in nanizali osem zaporednih zmag. 

Kar nekaj privržencev pariškega kluba je prepričanih, da Neymar simulira poškodbo in da je soigralce namerno pustil na cedilu. Razlog njegove odsotnosti naj bi bil predvsem rojstni dan napadalčeve sestre Raffaele. Ta bo slavila 11. marca, njen brat pa je vsako leto reden gost na njeni zabavi. 

Brazilec ima namreč to (ne)srečo, da se v zadnjih sezonah poškoduje ravno nekje v februarju, tekme v bližini sestrinega rojstnega dne pa je izpustil v zadnjih petih letih. Tekmi v letih 2015 in 2016 tako ni mogel odigrati zaradi suspenza, saj si je tik pred 11. marcem prislužil peta rumena kartona v tekmovanju, mnogi pa so ga obtožili, da je prekrške za rumeno kazen storil namerno. Predlani in lani je bila za njegovo odsotnost z zelenic kriva poškodba.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice