Šport > Nogomet
938 ogledov

Nogometni megazvezdnik zaradi stav dobil prepoved ukvarjanja z nogometom!

Daniel Sturridge Profimedia
Izjemni napadalec je isti dan izvedel, da je odpuščen ter da se pol leta ne sme ukvarjati z nogometom.

Za izjemnim angleškim napadalcem Danielom Sturridgeom je najhujši dan v njegovi karieri. Angleška nogometna zveza (FA) je namreč v ponedeljek objavila, da je nekdanji reprezentant zaradi kršenja stavniških pravil do 17. junija kaznovan s prepovedjo opravljanja vseh aktivnosti, ki so povezane z nogometom.

Sturridge je kaznovan, ker je januarja 2018 prijateljem prenesel notranje klubske informacije o svojem morebitnem prestopu iz Liverpoola v Sevillo. Do prestopa sicer na koncu ni prišlo, a ker so prijatelji te zaupne informacije uporabili na stavah, je šlo za zelo hudo kršitev pravil.

Daniel Sturridge | Avtor: Profimedia Profimedia

Julija 2019 je bil Sturridge zaradi tega prekrška kaznovan s šesttedensko prepovedjo igranja, toda FA se je pritožila na to odločitev, pritožbi pa so na koncu ugodili ter povečali kazen. Prav tako so denarno kazen iz 75.000 funtov dvignili na 150.000 funtov.

Sturridge je sicer letos nastopal za turški Trabzonspor, s katerim ga je vezala triletna pogodba, katero pa so Turki v ponedeljek po objavljeni kazni prekinili. Sturridge je za Trabzonspor na 16 tekmah dosegel 7 zadetkov in zbral še 4 asistence.

Daniel Sturridge | Avtor: Profimedia Profimedia

Svoja najboljša nogometna leta je sicer preživel v dresu Chelseaja in Liverpoola. Z Modrimi je dvakrat osvojil FA pokal, enkrat Premierligo ter enkrat tudi Ligo prvakov, katero je osvojil tudi z Rdečimi. Za angleško reprezentanco je zbral 26 nastopov, na katerih je dosegel 8 zadetkov.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice