Šport > Nogomet
199 ogledov

Nogometni as primerja trenutni čas z eno največjih katastrof: "To so junaki..."

Andrej Ševčenko Žurnal24 main
Ševčenko primerja pandemijo z jedrsko katastrofo v Černobilu, obenem pa izpostavlja, kakšni junaki so zdravstveni delavci.

Nekdanji ukrajinski nogometni as Andrej Ševčenko je trenutno situacijo primerjal z nuklearno katastrofo v Černobilu 1986. "Bili so hudi časi in podobno kot zdaj moramo zaupati odločitvam odgovornih," je dejal v pogovoru za Sky.

"Živim v okolici Londona in sem že deset dni zaprt doma. Preživljamo težke trenutke, vendar verjamem, da bo kmalu bolje," je dejal nekdanji nogometaš AC Milana in Chelsea, zdaj pa selektor ukrajinske reprezentance.

Andrej Ševčenko se vrača v Dinamo iz Kijeva. | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Triinštiridesetletni Ševčenko je poudaril, da so zdravniki resnični junaki tega časa in dodal: "Vse skupaj me spominja na jedrsko katastrofo v Černobilu. Tedaj sem bil star devet in podobno kot zdaj smo živeli v negotovosti. Zaupati moramo ukrepom odgovornih."

Ševčenko je bil petkrat prvak Ukrajine z Dinamom iz Kijeva, 2003 je bil evropski klubski z AC Milanom prvak, naslednje leto pa je osvojil italijansko prvenstvo in prejel zlato žogo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice