Šport > Nogomet
1357 ogledov

Nogometni zvezdnik ostaja v zaporu: Pravzaprav sem jaz žrtev

Dani Alves Profimedia
Nekdanji član Barcelone v vedno večjih težavah.

Brazilski nogometaš Dani Alves, nekdanji zvezdnik Barcelone, bo ostal v priporu do sojenja zaradi domnevnega posilstva. Okrajno sodišče v Barceloni je namreč zavrnilo pritožbo za možnost varščine, saj je menilo, da obstaja velika verjetnost bega. Brazilec naj bi imel dovolj finančnih sredstev in drugih možnosti, da kadarkoli zapusti Španijo.

"Alvesu grozi visoka kazen. Obstajajo resni dokazi zoper njega, zato je povečano tveganje pobega. Verjamemo, da tudi odvzem potnega lista ne bi preprečil, da bi po zraku, morju ali celo kopnem zapustil Španijo," je francoska tiskovna agencija AFP povzela sporočilo sodišča.

Če bi se vrnil v Brazilijo, svojo domovino, sodišče meni, da ga ne bi izročili Španiji, saj južnoameriška država običajno ne izroča svojih državljanov.

Alvesa je 2. januarja mlada ženska obtožila, da jo je konec decembra posilil v straniščnih prostorih nočnega kluba v Barceloni. Nogometaš, ki je sprva zanikal, da bi jo sploh poznal, je pozneje večkrat spremenil svojo zgodbo, na koncu pa dejal, da sta imela sporazumno razmerje.

Dani Alves | Avtor: Profimedia Profimedia

Prav številne različice, ki jih podaja Alves, od novega leta že štiri, sprožajo resne dvome v nogometaševo nedolžnost. Sprva je namreč trdil, da dekleta ni niti videl, kaj šele spoznal, nato je izjavil, da sta spregovorila nekaj besed, vendar jo je le častil s pijačo, tej verziji pa je sledilo, da je prišlo do fizičnega kontakta, vendar se jo je dotikal le z rokami.

Zdaj je postegel še z novo 'razlago'. Alves trdi, da je želel zaščititi dekle. To naj bi v resnici napadlo njega. "Po tem, ko je videla, da se je ne želim dotakniti, se je vrgla name. Pravzaprav sem jaz žrtev spolnega napada," je na sodišču dejal Alves, njegove besede pa so španski mediji označili za bizarne.

Zadnjo različico dogodkov je 39-letni Brazilec podal po tem, ko so na telesu domnevne žrtve našli sledi njegove sperme. El Periodico je tudi zapisal, da je preiskava še pokazala ujemanje vzorcev 23-letnice s tlemi WC-ja v nočnem klubu.

 

Črna kronika Ljubljana - preberite več!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice