Šport > Nogomet
2553 ogledov

Pep ob prvo lovoriko, za poraz okrivil Uefo in Fifo

Pep Guardiola Profimedia
Na začetku sezone se ni izšlo po željah Manchester Cityja.

Leicester City je v finalu angleškega superpokala premagal Manchester City z 1:0. Odločitev dvoboja med zmagovalcem FA pokala in angleškim prvakom je padla v 86. minuti, ko je edini zadetek na dvoboju dosegel napadalec lisic Kelechi Iheanacho.

Prvi mož na klopi Cityja Pep Guardiola je po koncu tekme potožil, da njegova ekipa še ni pripravljena na novo sezono. Za to sta po njegovem mnenju krivi Uefa in Fifa s svojimi tekmovanji. 

"Spet zamujamo z vsem, ker Uefa in Fifa nogometašem nista omogočili počitka. Čakam še na vrnitev sedmih, osmih igralcev, Rodri je oddelal vsega dva treninga, Laporte je v izolaciji... Na začetku sezone bomo morali loviti rezultate, ne bomo na naši najvišji ravni. Tako smo tudi lani izgubili proti Wolverhamptonu in prejeli pet zadetkov s strani Leicestera," je pred začetkom Premier League nezadovoljen trener branilcev naslova.

"Želel sem si zmago, odigrali smo dobro tekmo, še zlasti, če upoštevamo dejstvo, da smo zaigrali z mlado postavo in da imamo težave s pripravami. Že v nedeljo bo boljše, glavni cilj do prvega reprezentančnega premora pa je osvojiti čim več točk. Glede na to, kar sem videl na tej tekmi, sem prepričan še v eno uspešno sezono," je sklenil Guardiola.

Njegovi delodajalci sicer tudi v tem prestopnem roku niso skoparili, pred dnevi je tako na primer City okrepil dosedanji član Aston Ville Jack Grealish. Ta je postal najdražji angleški nogometaš vseh časov, prvaki so zanj odšteli 100 milijonov funtov.

Pep Guardiola | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice