Šport > Nogomet
399 ogledov

Potres v nemškem nogometu

Reinhard Grindel
Reinhard Grindel je odstopil z mesta predsednika nemške nogometne zveze.

Reinhard Grindel je danes odstopil z mesta predsednika nemške nogometne zveze (DFB). Razlog za njegov odstop so obtožbe, da je od hčerinskih podjetij nemške zveze kot predsednik nadzornih svetov med letoma 2016 in 2017 prejel plačilo v višini 78.000 evrov.

Reinhard Grindel | Avtor: Profimedia Profimedia
Nemški časnik Bild je zapisal, da je 57-letni Grindel, ki je predsedniški mandat nastopil leta 2016 in je na tem položaju zamenjal Wolfganga Niersbacha, ki je moral leto pred tem odstopiti zaradi prav tako nečednih poslov, v svojem predsedniškem mandatu prejel tudi dragoceno uro od "dvomljivega ukrajinskega oligarha". Isti vir navaja, da ga bo na tem položaju bržkone zamenjal nekdanji nemški reprezentant Christoph Metzelder.

Christoph Metzelder | Avtor: Epa Epa

Nemška nogometna zveza je v sporočilu za javnost zapisala, da bosta zvezo do septembrskih volitev vodila dosedanja podpredsednika zveze Rainer Roch in Reinhard Rauball. Oba sta jo začasno vodila tudi po odstopu Niersbacha, ki je odstopil v zvezi z afero pridobitve SP 2006 v Nemčiji.

Thomas Müller Šok Šport Nemški selektor prekrižal tri nogometne velezvezdnike
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice