Šport > Nogomet
307 ogledov

O selektorju: "Zaslužili smo si malce več spoštovanja"

Thomas Müller in Mats Hummels
Jerome Boateng, Thomas Müller in Mats Hummels so bili leta nezamenljivi del nemške reprezentance ter steber ekipe, ki je leta 2014 postala svetovni prvak, a jih je selektor Joachim Löw prekrižal iz svojih načrtov.

Branilec münchenskega Bayerna Mats Hummels je prvič javno spregovoril o odločitvi selektorja Joachima Löwa, na katerega naj ne bi bil jezen, ker se ga je skupaj z Jeromom Boatengom in Thomas Müllerjem odrekel, a je mnenja, da si vseeno zaslužijo več spoštovanja.

Thomas Müller Šok Šport Nemški selektor prekrižal tri nogometne velezvezdnike

"Tudi jaz kdaj počnem stvari, nad katerimi drugi niso navdušeni, tako da se ne morem jeziti na druge, glede odločitev, ki se tičejo mene. Resnično sicer verjamem, da smo si vsi trije zaslužili malce več spoštovanja, toda razumem, da je bilo selektorju težko najti pravi način, da nam razloži svojo odločitev. Kljub vsemu pa je bilo osem let igrati za reprezentanco naravno fantastično," je izjavil Hummels.

Boateng, Hummels in Müller so sicer leta tvorili jedro močne nemške reprezentance, za katero je Hummels zbral 70 nastopov, Boateng 76, Müller pa kar 100.

Mats Hummels | Avtor: Profimedia Profimedia
Hummels je dodal še, da obstaja zgolj en stvar, katero obžaluje. Nikakor si ne more odpustiti zapravljene priložnosti iz zaključka tekme z Južno Korejo, katero je Nemčija izgubila ter se poslovila od Svetovnega prvenstva v Rusiji.

"Če bi takrat zadel, bi verjetno napredovali iz skupine in vse bi se odvilo drugače. Namesto tega smo v sodniškem podaljšku prejeli dva zadetka ter izpadli s prvenstva. O tem se še pogosto pogovarjam s svojimi prijatelji in nikakor si ne morem izbiti tega spomina iz glave," je zaključil Hummels.

Thomas Müller Bayern Atletico Odpoved Šport Müller užaljen in razočaran: "Bolj kot razmišljam, bolj sem jezen."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice