Šport > Nogomet
137 ogledov

Prelomna odločitev: Nizozemka bo zaigrala v moški članski ligi!

Elle Fokkema Facebook
Doslej so dekleta lahko v moških amaterskih ekipah igrala le do 19. leta starosti.

Nizozemska najstnica Elle Fokkema je dobila dovoljenje, da kot prva ženska zaigra v moški članski amaterski ekipi. Nizozemska zveza (KNVB) je 19-letnici prižgala zeleno luč za nadaljevanje igranja za četrtoligaša Foarút.

"KNVB se zavzema za raznolikost in enakost. Verjamemo, da mora biti prostor za vsakogar v nogometu," je dejal razvojni direktor zveze Art Langeler. Ta je pojasnil, da je KNVB vsako leto dobila zahteve za igranje deklet v moških ekipah, kar je zdaj privedlo do pilotnega projekta. "Izkušnja bo povedala, če in kako bo to delovalo. Na podlagi tega bi lahko spremenili pravila," je dodal Langeler.

jan oblak Liga prvakov Šport Tako visoko kotira Oblakov Atlético

Doslej so dekleta lahko v moških amaterskih ekipah igrala le do 19. leta starosti. Potem so se morala pridružiti ženski ekipi ali tako imenovani moški B-ekipi.

"Fantastično, da bom lahko nadaljevala igranje v tej ekipi. S temi fanti igram od petega leta in bi bila razočarana, če ne bi še naprej," pa je dejala Fokkema.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice