Šport > Nogomet
1106 ogledov

Pri Barceloni se še niso pomirili, za evropsko blamažo krivijo Slovenca

Slavko Vinčić Xavi Hernandez Profimedia
Xavi je bil po nedavnih neuspehih precej samokritičen, a se je vseeno obregnil tudi ob sojenje slovenskega delivca pravice Slavka Vinčića.

Barcelona je ekspresno zaključila letošnjo ligo prvakov, saj je izpadla že po skupinskem delu, ko je v skupini z Bayern Münchnom, Interjem in Viktorio Plzen zasedla šele tretje mesto ter bo tako evropsko pot nadaljevala v nekoliko manj elitni evropski ligi.

Ob premočnih Bavarcih sta tako o napredovanju v izločilne boje odločala dvoboja med Interjem in Barcelono, ki pa sta se končala s slavjem Nerazzurrov v Milanu z 1:0 ter neodločenim izidom 3:3 v Barceloni.

Prav tekma v Milanu in zmaga Interja pa še danes ostajata temi številnih polemik. Inter je svoj edini zadetek dosegel ob koncu prvega polčasa po izjemno natančnem strelu Hakana Čalhanogluja, medtem ko je bil zadetek Barcelone v drugem polčasu upravičeno razveljaljevljen zaradi igranja z roko, a ostaja veliko vprašanje, zakaj nato ni bila dosojena tudi enajstmetrovka za Barcelono, ko je v sodnikovem podaljšku Denzel Dumfries z roko snedel žogo z glave Ansuja Fatija.

Barcelona je pričakovala, da bo slovenski sodnik Slavko Vinčić pokazal na najstrožjo kazen, a je njegova piščalka ostala nema. Ker pa slednji ni imel najboljšega zornega kota, se je vseeno pričakovalo, da se bo vmešal vsaj VAR ter poklical Slovenca, naj si še enkrat ogleda situacijo. Toda signala iz VAR sobe preprosto ni bilo.

Slavko Vinčić Xavi Hernandez | Avtor: Profimedia Profimedia

Po tekmi je trener Barcelone Xavi Hernandez čakal na pojasnilo Vinčića, a mu slednji naj ne bi želel argumentirati svojih odločitev, kar je zelo razjezilo katalonskega trenerja, kar je dal jasno vedeti tudi na tiskovni konferenci po koncu tekme. Prav tako se je v tednih po tekmi oglasil tudi predsednik Barcelone Joan Laporta, ki je sojenje Slovenca ocenil kot škandalozno.

Kot kaže pa se pri Barceloni še vedno niso pomirili z odločitvami Slovenca, saj se je Xavi po evropskem izpadu, ko je bil sicer precej samokritičen, ponovno ozrl na sojenje, ki ga je bila deležna Blaugrana.

"Bili smo boljši, kot v prejšnji sezoni, a tudi s tem ne smemo biti zadovoljni. Sami smo si krivi za izpad, saj nismo izkoristili priložnosti. Prav tako so se proti nam obrnile določene sodniške odločitve in neobičajne situacije. Toda na koncu moramo vseeno biti smokritični," je evropski debakel opisal Xavi, kateri več kot očitno še ni pozabil sojenja iz Milana.

In kako je na vse skupaj odgovorila Uefa? Kljub temu, da so iz Blaugrane zahtevali, da Uefa prizna, da je bila Barcelona oškodovana in vse udeležene sodnike kaznuje, se je zgodilo ravno nasprotno. Uefa je namreč sodniško ekipo s tekme iz Milana nagradila z novimi pomembnimi tekmami. Vinčić se je tako na evropska igrišča vrnil že v naslednjem krogu, ko je sodil vroč britanski derbi med Rangers in Liverpoolom. Uefa je tako dala jasno vedeti, da ima sodniška ekipa s tekme Inter - Barcelona vso njeno podporo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice