Šport > Nogomet
1208 ogledov

Toliko časa bo okreval Ronaldo

cristiano ronaldo Epa
Portugalski superzvezdnik v ponedeljek ni treniral s soigralci.

Cristiano Ronaldo je dan po ligaškem El Clásicu, ki se je na stadionu Camp Nou končal z neodločenim izidom (2:2), opravil pregled poškodovanega gležnja.

Prve preiskave kažejo na blažji zvin gležnja, zato njegov nastop v finalu Lige prvakov med Realom in Liverpoolom, ki bo 26. maja v Kijevu, naj ne bi bil vprašljiv.

Ronaldo se je poškodoval v 15. minuti obračuna z Barcelono, ko je ob zadetku grdo padel v dvoboju z Gerardom Piquéjem. Napadalec Reala je bil na igrišču deležen zdravniške pomoči, nato pa je v igri vztrajal vse do konca prvega polčasa.

Zidane je na začetku drugega dela iz preventivnih razlogov v igro poslal Marca Asensia.

cristiano ronaldo gerard pique Panika pri Realu Šport Ronaldo pokril usta, a prepozno: znano, česa je obtožil Piquéja

Ronaldo se v prihajajočih tednih ne bo naprezal, saj bo vse moči usmeril v to, da bi okreval do finalnega obračuna Lige prvakov.

Madridčani bodo v Ukrajini napadali tretjo zaporedno lovoriko v LP in četrto v zadnjih petih letih, skupno pa že 13.

Po poročanju španskih medijev bo 33-letnik zagotovo izpustil tekmi La Lige s Sevillo in Celto, ni pa še povsem jasno, ali bo zaigral na ligaškem obračunu proti Valencii, ki bo na sporedu 20. maja. oziroma slab teden pred spektaklom v Kijevu.

Ronaldo v ponedeljek ni treniral z ekipo, čeprav je bil prisoten v Realovem centru Valdebebas, kjer naj bi že začel z individualnim delom.

Portugalec je na srečanju z Barcelono zabil 25. ligaški gol v sezoni, več od njega jih je prispeval le Lionel Messi (33).

lionel messi Neobičajno Šport Messi z grobo potezo maščeval prijatelja

Superzvezdnik madridskega kluba je imel v preteklosti že težave z desnim gležnjem. Pred začetkom sezone 2008/2009, ko je bil še član Manchester Uniteda, je bil zaradi operacije odsoten deset tednov.

Poškodbo gležnja je utrpel tudi kmalu po selitvi v špansko prestolnico, kjer je v uvodnem delu sezone 2009/2010 manjkal slaba dva meseca.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice