Šport > Nogomet
5146 ogledov

Slovenska legenda besno po nasprotnikih cepljenja: "Modreci družabnih omrežij...

Mladen Dabanovič Profimedia
Vratarju prve slovenske zlate nogometne generacije je bilo dovolj...

Ko pride do tako imenovanega "lockdowna", ustavitve javnega življenja, smo lahko videli, da hudo nastrada tudi šport. Odpovejo se tekme, prepovejo se treningi, športno življenje se popolnoma ustavi.

V borbi proti novim okužbam je šport tako vedno znova kolateralna žrtev številnih omejitev in v primeru nove rasti okužb se športnikom zagotovo ne piše nič dobrega.

Mladen Dabanovič | Avtor: Epa Epa

Ker Slovenija še vedno ni dovolj precepljena, smo čedalje bližje novemu lockdownu, ki bo zelo verjetno sledil tretjemu valu okužb, kar je zelo razburilo enega izmed tvorcev prvih dveh slovenskih nogometnih pravljic, nekdanjega reprezentančega vratarja Mladena Dabanoviča. Slednjega je namreč zelo zmotilo, da bo zaradi vseh tistih, ki se ne želijo cepiti, ponovno posledice čutila celotna država.

Udeleženca Eura 2000 in Svetovnega prvenstva 2002 je tako najprej razjezila teorija skeptikov, da cepivo v resnici ne pomaga, saj je za Covidom-19 zbolela tudi 70-letna gospa, ki je bila dvakrat cepljena.

"Gospa 70 let.. 2x cepljena... Zbolela za Covid pljučnico... Skeptiki.. Kako je lahko zbolela??... Realnost... Če ne bi bila cepljena, bi zelo verjetno bila pokojna..." je najprej na eno izmed teorij zarote odgovoril Dabanovič, preden je delil izjavo dr. Maria Fafangela"Nikakor ni res, da je tveganje za prenos okužbe pri cepljenih enako kot pri necepljenih, je bistveno manjše. Tveganje, da se cepljena oseba dejansko okuži, je bistveno manjše kot pri necepljenih."

Za konec pa je Dabanovič vse nasprotnike cepljenja obtožil, da so prav oni krivi za vse omejitve: "Teoretiki zarot, modreci družbenih omrežij, anticepilci... Ta vikend igrajo kadeti in mladinci 2. krog 1.skl/sml... Upam, za voljo teh fantov, da niso to ene zadnjih tekem... Spet..."

Dabanovič, ki je tekom svoje kariere zbral 25 nastopov za slovensko reprezentanco, je tako le še eden v vrsti športnikov, ki pozivajo slovenske državljane, naj se vendar cepijo in poizkusijo zajeziti nov val okužb.

Komentarjev 35
  • Avatar Jaka Steiner
    jaka4 22:55 17.avgust 2021.

    Še eden, ki je dokazal, da cepljenje resnično škoduje. Njemu se je omračil um.

  • Avatar Leon
    Leon 13:31 17.avgust 2021.

    Mladen, Mladen ...poceni si se prodal .

  • antitrust 12:25 17.avgust 2021.

    Uf, zdaj ko je pa fudbaler priporočil cepljenje letim TAKOJ! Kakšen kreten.

Sorodne novice