Šport > Nogomet
241 ogledov

Slovenski reprezentant se seli v Serie A!

Domen Črnigoj Epa
Črnigoj se vrača v elitno italijansko ligo.

V elitni italijanski nogometni ligi bo po novem igral še en Slovenec. V serie A se namreč vrača reprezentančni vezist Domen Črnigoj. Tega bo do konca sezone Salernitani posodil drugoligaš Venezia, je poročala Gazetta dello Sport.

Sedemindvajsetletnega nekdanjega igralca Kopra in Lugana, ki je z Venezio že igral med italijansko elito, lahko Salernitana naknadno odkupi za 1,5 milijona evrov, je še poročal omenjeni športni časnik. Pogodba ga sicer za klub iz Benetk veže do leta 2026.

Po Transfermarktu približno 100 milijonov evrov vredna zasedba Salernitane po 19 krogih zaseda 16. mesto v 20-članski prvi italijanski ligi.

Črnigoj je tako nov slovenski nogometaš v serie A ob Martinu Turku (Sampdoria), Lovro Štubljarju in Petru Stojanoviću (Empoli), Samirju Handanoviću (Inter), Tiu Cipotu (Spezia) ter Sandiju Lovriću in Jaki Bijolu (Udinese).

Salernitana bo sicer četrti klub v Črnigojevi karieri, potem ko je športno pot začel pri Kopru, za katerega je debitial pri vsega šestnajstih letih. Iz Slovenije ga je nogometna pot zanesla v Švico k Luganu, kjer je igral kar pet sezon.

Poleti 2020 je prestopil v Italijo, kjer je okrepil drugoligaša Venezio, s katero se je v svoji prvi sezoni uvrstil v Serie A, a je po enem letu med italijansko elito nemudoma ponovno izpadel ter tako letos znova igral med italijansko drugoligaško konkurenco.

Črnigoj se lahko v svoji karieri pohvali z eno lovoriko, saj je leta 2015 s Koprom osvojil slovenski pokal, med svoje večje dosežke pa lahko šteje tudi igranje v evropski ligi z Luganom v sezoni 2017/18 in 2019/2020.

Primorec, ki je v letošnji sezoni nastopil na 18 tekmah Serie B, na katerih je zbral tri zadetke in asistenco, je sicer od leta 2018 tudi redni član slovenske nogometne reprezentance, za katero je na 26 tekmah dosegel 3 zadetke (dva proti Latviji, enega proti Makedoniji).

Domen Črnigoj | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice