Šport > Nogomet
333 ogledov

Slovenski trener poskrbel za šok na Maksimiru

Dinamo - Rijeka Profimedia
Izbranci Simona Rožmana do velike zmage v Zagrebu proti Dinamu.

Nogometaši Rijeke, ki jih vodi slovenski strokovnjak Simon Rožman, so na gostovanju v Zagrebu presenetili serijske hrvaške prvake in na stadionu Maksimir zmagali z 2:0. Šlo je sicer za zaostalo tekmo 6. kroga hrvaškega prvenstva.

Prvič v zgodovini se je sicer zgodilo, da je reški klub z dvema zadetkoma v gosteh odpravil Dinamo, Rožman pa je postal šele peti trener Rijeke, ki je slavil na najznamenitejšem stadionu v hrvaškem glavnem mestu. Pred njim je to dvakrat uspelo sedanjemu slovenskemu selektorju Matjažu Keku in Nenadu Gračanu, po enkrat pa Draganu Skočiću in Ivanu Kataliniću.

Dinamo je imel sicer v 53. minuti izjemno priložnost za vodstvo, a je odlični vratar Ivan Nevistić uspešno zaustavil strel z enajstmetrovke. Sledila je kazen za zgrešeno. V 66. minuti je nekdanji član Olimpije Luka Menalo podal z desne strani, podajo je sprejel Stjepan Lončar in prvič na dvoboju načel domačo mrežo.

Slabih pet minut kasneje se je ta še drugič zatresla, protinapad Rečanov je uspešno dokončal Franko Andrijašević. Rezultat se nato ni več spreminjal. Pri zmagovalcih je celotbno tekmo odigral tudi slovenski nogometaš Adam Gnezda Čerin.

"Čestitke enim in drugim, to je bila zelo dobra tekma za prvi dvoboj po premoru. Vsaka čast mojim igralcem. Ni bilo idealno, vendar smo bili takšni, kot je bilo potrebno, kompaktni in disciplinirani. Dlje časa smo trpeli, nato pa prišli do priložnosti, ki smo jih na pravi način izkoristili," je po tekmi izjavil Rožman.

Njegovo moštvo se sicer nahaja šele na četrtem mestu, Rijeka je osvojila 23 točk. Ima jih 10 manj od Dinama in Osijeka, a tudi tri odigrane tekme manj od prvega in kar štiri od drugega. Tretja Gorica je zbrala 30 točk, tudi ona ima tri tekme več od izbrancev Simona Rožmana. 

Simon Rožman | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice