Šport > Nogomet
1276 ogledov

Sodišče odloča, ali bo moral nogometni zvezdnik za devet let v zapor

Robinho Epa
Brazilski sodnik je Robinhu prepovedal zapustiti državo, medtem ko se bo sodišče odločilo, če bo moral v Braziliji prestati devetletno zaporno kazen.

Brazilski sodnik Francisco Falcao je v petek nekdanjemu brazilskemu nogometnemu zvezdniku Robinhu prepovedal zapustiti državo, medtem ko se bo odločal, ali lahko nogometaš devetletno kazen za posilstvo odsluži v tej južnoameriški državi, potem ko je kazen Brazilcu sicer izreklo italijansko sodišče.

Kot so v izjavi zapisali pri brazilskem Višjem sodišču (STJ), je njihov sodnik Falcao športniku "prepovedal zapustiti državo in naročil, da mora v petih dneh oddati potni list". Falcao trenutno analizira prošnjo Italije, da bi nogometaš s polnim imenom Robson de Souza kazen odslužil v svoji domovini.

Robinho | Avtor: Epa Epa

Robinho je bil namreč del skupine šestih moških, obtoženih skupinskega posilstva albanske ženske, ki je leta 2013, ko je Brazilec igral za Milan, v tamkajšnjem nočnem klubu praznovala 23. rojstni dan.

Italijansko vrhovno sodišče je potrdilo devetletno kazen za nekdanjega igralca Brazilije in Real Madrida, nato pa je italijansko tožilstvo izdalo mednarodni nalog za prijetje. Vendar Brazilija ne izroča svojih državljanov, zato je Italija zahtevala, da Robinho kazen odsluži v domovini. Sodnik Falcao bo tako zdaj odločil, ali bo moral nekdanji nogometni zvezdnik resnično v zapor, ali bo lahko dalje mirno živel na prostosti v Braziliji.

Zdaj 39-letni Robinho je sicer nekdaj veljal za enega najboljših nogometašev na svetu, potem ko ga je pri vsega petnajstih letih legendarni Pele imenoval za svojega naslednika. Na njegovih krilih je vsega tri leta kasneje Santos osvojil prvi državni naslov po slovesu Peleja. 

Robinho | Avtor: Epa Epa

Kasneje je osvojil še en državni naslov s Santosom, preden se je podal v Evropo, kjer je z Real Madridom osvojil dva državna naslova ter enega z italijanskim Milanom in turškim Bašakšehirjem. Z Guangzhou Evergrande je slavil tudi na Kitajskem. Tekom kariere je igral še za Manchester City, brazilski Atletico Mineiro ter turški Sivasspor.

Bil je član brazilske reprezentance od katere se je vsakič pričakovalo, da bo osvojila naslov svetovnih prvakov, a se je moral zadovoljiti le z eno Copo Americo (južnoameriško prvenstvo) ter dvema naslovoma v pokalu konfederacij. Za Brazilijo je med letoma 2003 in 2017 zbral kar 100 nastopov ter 28 zadetkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice