Šport > Nogomet
1902 ogledov

Trener slovenskega nogometnega junaka po prometni nesreči v bolnišnici

Thomas Silberberger Reševalni pas/Twitter
Trener Zlatka Dedića po prometni nesreči namesto ob igrišče na operacijsko mizo.

Trener avstrijskega nogometnega moštva WSG Tirol Thomas Silberberger se je ponesrečil z motorjem tik pred nadaljevanjem avstrijskega državnega prvenstva, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Za moštvo iz Innsbrucka sicer igra nekdanji slovenski reprezentant ter avtor zadetka, ki je Slovenijo leta 2010 popeljal na Svetovno prvenstvo v Južno Afriko, Zlatko Dedić.

Zlatko Dedič v Južnoafriški republiki za zdaj nima težav. (Foto: Gregor Katič) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Silberberger je ob zelo nizki hitrosti v nedeljo zvečer z nogo zadel v obcestni zid. Na motorju je poleg 46-letnika sedel tudi njegov sin, ki pa jo je v nesreči odnesel brez poškodb.

Reševalci so Silberbergerja z odprtim zlomom noge prepeljali v bolnišnico, kjer je prestal operacijo. Posledično ne bo vodil svojega moštva proti St. Pöltnu v prvem krogu nadaljevanja sezone pri naših severnih sosedih.

Thomas Silberberger | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

V Avstriji so moštva razdeljena v ligi za prvaka in obstanek. Nogometaši iz Innsbrucka bodo zadnji del prvenstva začeli na četrtem mestu med šesterico, ki se bo borila za obstanek med elito. Dedić je za WSG Tirol na 21 tekmah državnega prvenstva dosegel osem zadetkov, dva je na prav toliko tekmah dodal še v pokalnem tekmovanju.

Moštvo bo do Silberbergerjeve vrnitve, ki bo odvisno od nadaljnjega poteka zdravljenja, vodil pomočnik Martin Svejnoha, še poroča APA.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice