Šport > Nogomet
1618 ogledov

United za 95 milijonov evrov pripeljal enega najbolj iskanih nogometašev

Jadon Sancho Profimedia
Sancho naj bi za 95 milijonov evrov prestopil k Manchester Unitedu.

Angleški nogometaš Jadon Sancho se bo po pisanju nemškega časnika Bild za 95 milijonov evrov iz Borussie Dortmund preselil na Otok k Manchester Unitedu, poročajo nemški mediji. Rdeči vragi bodo po zapisih dobro obveščenega vira sprva odšteli 85 milijonov evrov, dodatnih 10 pa v primeru uspehov na zelenici.

Bild poroča, da je za prestop vse dogovorjeno, manjkajo le še podpisi vseh vpletenih strani, so zapisali Nemci.

Enaindvajsetletnik je imel pri Dortmundu veljavno pogodbo do konca sezone 2022/23, z rdečimi vragi pa bo podpisal petletno pogodbo. Pridružil se jim bo po koncu evropskega prvenstva.

Sancho, ki na euru doslej ni veliko igral za angleško reprezentanco, je kot najstnik v Dortmund prišel iz vrst Manchester Cityja. V Nemčiji se je hitro razvil v enega najboljših predstavnikov tamkajšnjega prvenstva. V 104 ligaških nastopih je dosegel 38 golov in zbral še 51 podaj.

Jadon Sancho | Avtor: Profimedia Profimedia

Ko bosta posel kluba uradno potrdila, bo Anglež postal drugi najdražji igralec, ki je prestopil iz bundeslige. Barcelona je doslej z vsemi dodatnimi plačili za Francoza Ousmaneja Dembeleja odštela 135 milijonov evrov, še poudarja Bild.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice