Šport > Nogomet
320 ogledov

Več kot pol ekipe na derbiju moralo igrati s koronavirusom!

FK Sarajevo Široki Brijeg Facebook
V 11. kolu bosanske Premier lige se je odigrala nenavadna tekma, ki se pravzaprav sploh ne bi smela odviti.

V derbiju kola sta se na stadionu Koševo pomerila domače Sarajevo in Široki Brijeg. Srečanje so pričakovano dobili fantje iz prestolnice (2:0), saj so gostje pripotovali v močno okrnjeni postavi.

Pred tekmo so iz tabora Širokega na nacionalno nogometno zvezo (FSBiH) poslali obvestilo o kar dvanajstih s covidom-19 okuženih nogometaših in zaprosili za preložitev obračuna. A zveza jih ni uslišala in vseeno delegirala tekmo.

ŽNK Maribor Tabor Olimpija Incident Šport Neverjeten protest Mariborčank: Olimpijo obtožile laganja o koronavirusu!

Moštvo iz Hercegovine je z zgolj trinajstimi igralci pripotovalo v prestolnico, da bi se izognilo kazni, in zabeležilo poraz. Po srečanju so se vsi v ekipi Širokega še enkrat testirali in odkrili nove okužene.

Kar šest nogometašev, ki so nastopili proti Sarajevu, je bilo pozitivnih na novi koronavirus, ob njih še en član strokovnega štaba.

"NK Široki Brijeg ima trenutno za treninge in tekme na voljo le šest igralcev članske ekipe. Zato nam ne preostane drugega, kot da zaprosimo za preložitev pokalne tekme proti mostarskemu Veležu in prvenstvene tekme proti ekipi Tuzla City. Upamo, da bodo odgovorni vendarle resno pristopili k problemu in 'spregledali'," so zapisali pri Širokem.

Sarajevo je na vrhu lestvice, v letošnji sezoni je še neporaženo. Široki Brijeg se nahaja na petem mestu dvanajstčlanske lige.

sodik zastavica nogomet Škandal Šport Sodniki krojili rezultate, odstopil osumljeni podpredsednik zveze
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice