Šport > Nogomet
718 ogledov

Veliko ime na klopi PSG-ja

Luis Enrique Epa
Luis Enrique novi trener PSG.

Španski strateg Luis Enrique je novi trener francoskega velikana Paris Saint-Germaina, je klub danes sporočil na spletni strani. Triinpetdesetletnik iz Gijona je med novembrom 2019 in decembrom 2022 vodil špansko reprezentanco, s PSG pa je podpisal dvoletno pogodbo.

Enrique je na klopi razvpite francoske zasedbe zamenjal Christopha Galtiera, ki so ga odpustili zaradi slabših nastopov ekipe v letu 2023. Vseeno so Parižani še enajstič slavili naslov francoskih prvakov, v ligi prvakov pa hitro ostali brez možnosti za tako želeno končno slavje. Galtier je na klop PSG sedel pred minulo sezono, a v tem času ni prepričal bogatih katarskih lastnikov.

Zdaj bo to skušal storiti Enrique. Ta je v karieri doslej vodil B-ekipo Barcelone, Romo, Celto iz Viga ter nato še člansko ekipo Barcelone med letoma 2014 in 2017. Nato je prevzel špansko reprezentanco, a večjih uspehov ni dosegel.

Nazadnje je na svetovnem prvenstvu v Katarju izpadel v osmini finala proti Maroku.

"Navdušen sem nad tem, da sem se pridružil PSG. Upam, da bom ob tej izkušnji užival. Lepo je spoznati nove ljudi, živeti v tem mestu in se učiti novega jezika, seveda pa je daleč nad vsem občutek navdušenosti ob treniranju ekipe, kot je PSG," je na današnji predstavitvi dejal Španec.

 dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice