Šport > Nogomet
1363 ogledov

Veliko nogometno ime na klopi Celja

Jiří Jarošík Jiri Jarošik Profimedia Jiří Jarošík (desno).
V svoji prvi izjavi je pohvalil delo svojega predhodnika, ki je Celje v pretekli sezoni popeljal do prvega naslova državnega prvaka.

Po odhodu Dušana Kosića so državni nogometni prvaki iz Celja v nekaj dneh zapolnili vrzel na klopi. Za glavnega stratega prihaja nekdanji češki reprezentant Jiří Jarošík, je na svoji spletni strani danes sporočil klub.

Dušan Kosić NK Celje Prva liga TS Šport Odhaja trener, ki je spisal zgodovino

Nekdanji nogometaš številnih evropskih klubov je trenersko pot začel v letu 2017 kot pomočnik pri B ekipi praške Sparte, nato pa to vlogo opravljal še v Slovanu iz Libereca in Ružomberoku. 

Kot glavni trener je 43-letnik prvič nastopil letos pri češkem drugoligašu iz svojega rojstnega kraja Usti nad Labem, od koder se zdaj seli v Celje. Kot so sporočili iz kluba, bo Jarošík v Slovenijo prispel 5. januarja in tako vodil prvi zbor celjskega moštva v novem letu 7. januarja.

"Prihod v Slovenijo predstavlja velik korak naprej v moji trenerski karieri," je ob imenovanju dejal Jarošík in pohvalil svoj novi klub: "Vem da gre za državnega prvaka, ki ima odlične mlade nogometaše."

Kosić in klub sta se za prekinitev sodelovanja dogovorila po domačem porazu proti Muri (1:3), kar je bila že osma "ničla" moštva v tej sezoni. Celje je tako po 19 tekmah s šestimi zmagami in petimi remiji ob prelomu leta na sedmem mestu prvenstvene lestvice, za vodilnim Mariborom zaostaja 15 točk.

V svoji prvi izjavi je Jarošík pohvalil delo svojega predhodnika, ki je Celje v pretekli sezoni popeljal do prvega naslova državnega prvaka. "Prejšnji trener je opravil odlično delo. Jaz pa s seboj prinašam novo energijo, ki jo ta ekipa potrebuje," je dejal.

Nekdanji češki reprezentant je svojo igralno pot sredi 90. let začel v domačih klubih, leta 2003 pa je prestopil v moskovski CSKA. Leta 2005 je sledila selitev na Otok, kjer je igral za Chelsea in Birmingham City. Nato je dve leti preživel pri Celticu, se vrnil v Rusijo in dve leti igral za samarsko Kriljo. Pot ga je nato zanesla v Španijo k Zaragozi, nazaj domov k Sparti in zopet v Španijo k Alavésu, kjer se je leta 2015 upokojil kot nogometaš.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice