Šport > Nogomet
20 ogledov

Vsi v lov na Maribor

Maribor Ljudski vrt državni prvaki slavje handanović pokal Gregor Katič
Ta konec tedna se s tekmami 1. kola začenja nova sezona prve lige. Favorit še vedno Maribor, največja grožnja Štajercem za osvojitev 11. naslova državnih prvakov bo ljubljanska Olimpija.

Mariborčani so prvo uradno tekmo v tej sezoni, v nedeljo so v tekmi za Superpokal Slovenije Olimpijo premagali z 2:1, že opravili z odliko. Zadnje prvenstvo so končali s kar 20 točkami naskoka pred Ljubljančani, zasedbe pa niso pretirano spreminjali in tako četa Darka Milaniča ostaja prvi favorit prvenstva.

Spremenjena je napadalna vrsta vijolic, klub sta namreč zapustila Etien Velikonja, ki se seli v Cardiff City, in Dalibor Volaš, ki je okrepil rusko Mordovijo iz Saranska. Nadomestiti ju bo poskušal Nikola Komazec, z izposoje pa se v Ljudski vrt vračata Timotej Dodlek in Rajko Rep.

Olimpija po svoj peti naslov

Olimpija je med prestopnim rokom izgubila najboljšega igralca prejšnje sezone Dareta Vršiča, ki je prestopil v dunajsko Austrio. Iz Gorice sta prišla William Franklin Vicente in Aris Zarifović, iz Velenja Damjan Trifković, novinca pa sta tudi Rok Baskera in Iñigo Sarasola.
Ljubljančani so se medtem že uvrstili v drugi predkrog Evropske lige, potem ko so premagali luksemburški klub Jeunesse Esch. Ermin Šiljak na klopi kot glavni trener še nima pretiranih izkušenj, zato pa je želja po osvojenem naslovu pri Olimpiji gotovo zelo velika.

Koper in Gorica z mladimi

šiljak Olimpija Jeunesse Esch | Avtor: Reuters Reuters
Tretje mesto je lani zasedla Mura 05, ki pa se je že lani znašla v finančnih težavah, te pa se nadaljujejo tudi letos. Za zdaj je (še) ni zapustil lanski prvi strelec Nusmir Fajić, izgubili pa so dragulj Mitjo Lotriča, ki se je preselil na Obalo.
Luko Koper so zapustili nekateri pomembni igralci, kot so Milan Osterc, Enes Handanagić in Andraž Struna, najbolj zveneče okrepitve pa so Matej Mavrič Rožič, Luka Majcen in Lotrič. Tudi Gorica je tako kot Koper pomladila svoje vrste in se bo poskušala bolj opreti na lasten kader. Temu primerne so tudi ambicije obeh primorskih klubov, ki so manjše kot v prejšnjih sezonah.

Celjani spet s Pušnikom

Celjani so pripeljali izkušenega stratega Marijana Pušnika in v večini obdržali lansko ekipo. Domžale je zapustilo kar deset nogometašev, med tremi okrepitvami pa je tudi najboljši strelec druge lige Goran Vuk. Velenjski Rudar je obdržal ključne igralce, izgubil Majcna in Trifkovića, pripeljal pa nekaj tujih okrepitev. Triglav in prvak druge lige Aluminij se bosta najbrž bojevala za obstanek.

Pari 1. kroga Prve lige
sobota, 14. julija:
18.00                                  
Hit Gorica – Maribor

nedelja, 15. julija:
18.00                                
Mura 05 – Rudar Velenje

20.00   
Olimpija Ljubljana –Domžale

20.00                                
Celje – Triglav
sreda, 1. avgust:
18.00                               
Aluminij – Luka Koper

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.