Šport > Nogomet
871 ogledov

Xavijeva zaušnica Barceloni! Španec podpisal, a ne za Katalonce!

Xavi Hernandez Raul Baena Žurnal24 main
Xavi Hernandez je resnično podpisal novo pogodbo, a ne s klubom za katerega so vsi pričakovali.

Nekdanji španski nogometaš Xavi Hernandez vsaj zaenkrat še ne prevzema Barcelone, temveč ostaja zvest svoji ekipi Al-Sadd. Toda Španci so prepričani, da naj bi bilo vse skupaj zgolj navidezno ter da bo nekdanji kapetna Blaugrane vendarle zasedel mesto glavnega trenerja katalonskega velikana.

El Mundo Deportivo in številni drugi španski mediji so sicer pred dnevi pisali, da naj bi Barcelonina legenda že dosegla dogovor o vrnitvi na Camp Nou, kjer naj bi zamenjal Quiqeja Setiéna.

Namesto tega pa je v naslednjih dneh Xavijev aktualni klub Al-Sadd objavil, da so s Špancem uspeli podaljšati pogodbo za eno leto ter da jih bo osvajalec katarskega superpokala in pokala vodil tudi v sezoni 2020/21.

"Vesel sem, da nadaljujem sodelovanje z Al-Saddom, glavni cilj nam ostaja borba za čisto vse lovorike," je za spletno stran ob podaljšanju pogodbe izjavil Xavi.

Xavi Hernandez | Avtor: Profimedia Profimedia

Toda španski mediji se ne predajajo ter še vedno selijo legendarnega vezista na klop Barcelone. Marca namreč piše, da naj bi Xavi sicer res obnovil pogodbo z Al-Saddom, a da je v njej zagotovo klavzula, ki mu omogoča, da predčasno prekine sodelovanje, če si njegovih uslug zaželi prav Barcelona.

Nova pogodba z Al-Saddom naj bi bila tako po pisanju Špancev verjetno zgolj formalnost, Xavi pa naj bi bil še vedno v vodečem položaju za vroči stolček Barcelone.

Xavi Hernandez | Avtor: Profimedia Profimedia

Nekdanji Barcin kapetan je sicer pri Al-Saddu že od leta 2015, kamor se je  preselil po 17 letih igranja za Barcelono. Katarskemu klubu je nato štiri leta služil kot nogometaš, preden je leta 2019 prevezel mesto glavnega trenerja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice