Šport > Nogomet
2430 ogledov

Zaradi Ronalda odpustil dolgoletnega prijatelja

Cristiano Ronaldo Mario Diks Epa
Nogomet je včasih zelo krut. To je na svoji koži občutil nizozemski sodnik.

Konec marca je ogromno prahu dvignil razplet kvalifikacijske tekme za SP 2022 med Srbijo in Portugalsko v Beogradu. Domačini so iztržili remi (2:2), a na zelo kontroverzen način.

Ker v Fifinih kvalifikacijah ni tehnologije VAR, so sodniki spregledali regularen zadetek Cristiana Ronalda v sami končnici srečanja, ki bi Portugalcem prinesel zmago. Žoga je prešla golovo črto, a nizozemski stranski sodnik tega ni opazil.

Cristiano Ronaldo Srbija Portugalska Video Šport Ronaldo po usodni napaki sodnika ponorel in odkorakal z igrišča

Glavni sodnik omenjenega srečanja je bil Danny Makkelie, največji osmoljenec ob robu igrišča pa triinštiridesetletni Mario Diks. Slednji se je v dneh po srečanju znašel pod plazom kritik, posredno tudi pet let mlajši Makkelie.

Mario Diks Danny Makkelie | Avtor: Profimedia Profimedia

In v teh dneh je Diksa doletela še ena slaba novica. Makkelie ga je namreč vrgel iz svoje sodniške ekipe in namesto njega vanjo povabil Jana de Vriesa.

"Že več let delam z Mariem, sva tudi dobra prijatelja. Gotovo razumete, da je bila to zame zelo težka odločitev, ki je ne bom nadalje komentiral," je za nizozemske medije dejal Makkelie.

ronaldo Ronaldov bes Šport Uefa se je odzvala na škandal v Beogradu

Dvojica je vrhunec skupne kariere doživela lani, ko je sodila finale Lige Evropa v nemškem Kölnu med milanskim Interjem in Sevillo.

"Sem povsem sesut. In to ravno pred evropskim prvenstvom," je na potezo prijatelja odgovoril Diks. "Danny mi je rekel, da želi nadaljevati z drugim pomočnikom, ker je izgubil zaupanje v najino sodelovanje. Upal sem na večjo podporo in razumevanje po večletnem uspešnem delu," je pojasnil stranski sodnik (na spodnji fotografiji).

Mario Diks Danny Makkelie | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 1
  • JZekspert 11:24 14.april 2021.

    To je žalostno in se vidi do kam seže moč cmeravega Penalda, ki meče po tleh kapetanski trak kot triletnik in penal Madrida in sponzorjev - najbolj neokusnih korporacij. Nogomet je dobil s tem še eno črno piko. Tisto prečkanje ...prikaži več črte je bilo težko videti s 55 metrov, šlo je za las in kratek čas prečkanja, gre sicer za napako sodnika, ampak: ko se to zgodi Srbiji, Sloveniji, Malti, vsem ''malim'' - ni posledic, to je normalno..., če se zgodi Angliji, Nemčiji, Penaldu ali Messiju, jok in stok...

Sorodne novice