Šport
8715 ogledov

Oče padlega nogometaša razkril, kako mu je med herojsko akcijo umrl sin

Padli ukrajinski športniki Reševalni pas/Twitter
Vojna ne prizanaša nikomur.

Potem ko smo v zadnjih dneh slišali poročila, kako so legendarni ukrajinski športniki, med katerimi so tudi Vitalij in Vladimir Kličko, Oleksander Ušik, Vasil Lomačenko ter Sergij Stahovski, poprijeli za orožje in se odpravili braniti domovino, pa so zdaj športni svet pretresla tudi prva poročila o smrti mladih ukrajinskih športnikov.

ukrajinski vojak Harkiv Žrtve vojne Svet Športniki umirajo na fronti, med njimi najstnik in 21-letnik

Med žrtvami prvega tedna vojne v Ukrajini sta tako tudi mlada nogometaša Vitalij Sapilo in Dmitro Martinenko ter tudi biatlonec Jevgen Mališev.

Medtem ko je 25-letni Martinenko, ki je nastopal za tamkajšnjega drugoligaša Gostomel, skupaj z materjo umrl v eksploziji v svojem stanovanju, potem ko je zgradbo zadela granata, sta druga dva športnika preminila na bojišču.

"Bil je tako srečen fant, rad se je zabaval. Zračni napad tistega prekletega Putina mi je vzel otroka. Res se je želel boriti. Prvi tank se mu je pokvaril, potem tudi drugi. A ni želel zapustiti bojišča, zato je od nadrejenih zahteval, da mu dodelijo tretji tank. V njem je umrl," je herojsko smrt svojega sina za nemški Bild opisal oče Vitalija Sapila, vratarja mlade ekip Karpatov iz Lviva, ki je kot tankovski poveljnik branil Kijev pred ruskimi napadalci.

V boju pa je padel tudi 20-letni Mališev, ki je pred dvema letoma končal svojo biatlonsko kariero, zato da se je lahko pridružil ukrajinski vojski.

Ukrajinski begunci Ukrajinski begunci Šport Begunci nezadovoljni s Slovenijo? Raje bi se celo vrnili v Ukrajino rusija ukrajina vojna Svet Rusi naleteli na težave, v osvojenem mestu postavili nov režim Mariupol Ukrajina Svet Rusi oblegajo mesto: "Nimamo elektrike, vode in ogrevanja"
Komentarjev 6
  • sam1 06:57 04.marec 2022.

    V vojni so žrtve predvsem ljudje,ne glede na to ali so športniki ali bilo katerega drugega poklica in vsi so člani neke družine,ki jih bo pogrešala,zato ni pošteno proti vsem žrtvam,da se izpostavljajo bolj poznani posamezniki....

  • torentino 18:53 03.marec 2022.

    Antikristu sem repliciral, da ne bo pomote.

  • torentino 18:52 03.marec 2022.

    Glej, da kakšen heker ne spizdi žurnalove baze podatkov in ti ne pride kdo umit škodožejnega in strupenega jezika.

Sorodne novice