Šport
51232 ogledov

Begunci nezadovoljni s Slovenijo? Raje bi se celo vrnili v Ukrajino

Ukrajinski begunci Epa
68 beguncev je iz Ukrajine prispelo v Slovenijo, kjer pa naj bi bili po nekaterih poročilih nezadovoljni z nastanitvijo.

V noči iz torka na sredo je Slovenija sprejela 68 beguncev iz Ukrajine ter jih nastanila v Logatcu, v prenovljenem delu centra, kjer naj bi jim po besedah direktorice za oskrbo in integracijo migrantov Katarine Štrukelj nudili vso potrebno materialno in zdravstveno oskrbo ter hrano.

Izmed 68 ukrajinskih beguncev naj bi jih kar 38 bilo otrok, članov ukrajinskega nogometnega kluba, poleg njih pa naj bi v Slovenijo prispeli še trenerji, spremljevalci ter tudi nekaj mamic z otroki.

Štrukljeva je z omenjeno skupino beguncev že govorila, zaupali pa so ji, da si želijo predvsem živeti v miru in igrati nogomet, zato so že stopili v stik z Nogometno zvezo Slovenije, katera naj bi jim omogočila treninge ter igranje prijateljskih tekem.

ukrajinski vojak Harkiv Žrtve vojne Svet Športniki umirajo na fronti, med njimi najstnik in 21-letnik

Toda po poročanju 24ur vendar ni vse tako svetlo, saj naj bi bili ukrajinski begunci nadvse nezadovoljni z nastanitvijo v centru Logatca, ki je bil prenovljen z namenom nastanitve predvsem najranljivejših skupin, to so mladoletniki brez spremstva.

Ukrajinski begunci naj bi po poročanju 24ur tako že resno razmišljali o odhodu iz Slovenije, nekateri so celo izrazili željo po vrnitvi v Ukrajino.

Štrukljeva je sicer zavrnila vse podobne očitke, saj naj bi bili po njenih besedah begunci zadovoljni z nastanitvijo, saj so prostori popolnoma novi, obenem pa naj bi bilo najpomembneje to, da so tukaj na varnem in jim je nudena zaščita.

So se pa zato oglasili tudi iz Nogometne zveze Slovenije, saj je Martin Koželj potrdil, da so mladi nogometaši resnično izrazili željo po kakšni drugi namestitvi.

Komentarjev 53
  • MP-5 09:51 12.marec 2022.

    Se vidi da je pri nas slabše, kot v vojni.

  • sam1 08:18 04.marec 2022.

    Komu sedaj verjeti-ukrajincem,ki izražajo željo po odhodu iz Slovenije,ali gospe Štrukljevi,ki govori ravno nasprotno....

  • radovednica 07:40 04.marec 2022.

    Kar nazaj, nehvaležneži. Očitno temu folku, ki je itak živel v bedi tudi doma, ni potrebno zatočišče. Kar nazaj naj gredo, če niso zadovoljni. A vse jim bo nudeno, celo šolanja, pa nastanitev, celo zaposlitev in to vse na naše, ...prikaži več moje stroške. Med tem domačini nimajo ali ne ustrezne zaposlitve ali celo brezposelni ali pa na minimalni plači. Tile pritepenci se bodo pa zmišljali. Nazaj, Putin vas čaka s puškomitraljezom. Vsi ste enaki, Rusi, vi in ostali cigani!

Sorodne novice