Šport > Olimpijske igre
3938 ogledov

Šok za Američane, poraz na začetku

Bam Adebayo Epa
NBA zvezdniki so doživeli poraz.

Ameriški košarkarski zvezdniki so doživeli šok že na prvi tekmi. Tako kot na zadnjem svetovnem prvenstvu so jih premagali Francozi. Ti so minuto pred koncem tekme s trojko Evana Fournierja povedli s 76:74, v naslednjem napadu pa izbranci Gregga Popovicha iz kar nekaj poizkusov niso uspeli zadeti. Francija je prišla do žoge, prekršek pa je bil storjen nad izjemnim izvajalcem prostih metov Nandom de Colom. Ta je obakrat zadel.

Ostalo je še 22 sekund. A  Američani so se zapletli, žogo je izgubil Damian Lillard, ki je nato še spotaknil Fournierja. Sodniki so si ogledali posnetek in dosodili nešportno osebno napako. Fournier je zadel en prosti met, nato pa so galski petelini žogo izvajali še z avta. Sledil je nov prekršek. Za 81:74 je poskrbel Rudy Gobert.

Slabih 11 sekund pred koncem je nato dva prosta meta na drugi strani zadel Lillard, ob tretjem poizkusu pa namerno zgrešil, a so žogo pobrali Francozi. Nicolas Batum je poskrbel za končnih 83:76.

Ameriški košarkarji so sicer dokaj zanesljivo dobili prvi polčas, na začetku tretje četrtine pa je že četrto osebno napako dobil njihov prvi zvezdnik Kevin Durant in igra se je kar naenkrat razpadla. Evropejcem je uspel preobrat, tretjo četrtino so dobili s kar 25:11, v zadnjo pa krenili s šestimi točkami prednosti.

Kevin Durant | Avtor: dpa/sta dpa/sta

A na začetku zadnih deset minut igre so Američani po delnem izidu 13:1 znova vodili. Odličen je bil v teh trenutkih novopečeni NBA prvak Jrue Holiday. Nato pa je sledil še en preobrat. Mete iz velike razdalje sta zadela Batum in Fournier in Francijo dokončno vrnila v vodstvo. Zvezdnikom na drugi strani se je povsem ustavil met.

Fournier je dosegel 28 točk, Gobert je zbral 14 točk in devet skokov. Pri ameriški zasedbi je Holiday v statistiko vpisal 18 točk, Bam Adebayo pa 12.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice