Šport
907 ogledov

Pred tekmo s starimi "sovražniki": "Proti njim nam nikoli ne manjka motivacije"

Slovenska odbojkarska reprezentanca OZS
Slovenski odbojkarji na Filipinih najprej proti Poljakom.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je po 22-urnem potovanju v nedeljo prispela na Filipine, ki bodo v tem tednu gostili zadnje slovenske tekme v prvem delu lige narodov. V Pasay Cityju izbrance Gheorgheja Cretuja v sredo ob 13. uri po slovenskem času najprej čaka dvoboj s Poljsko. Po obračunu s Poljaki se bosta v naslednjih dveh dneh zvrstili še dve tekmi. V četrtek ob 13. s Kitajsko in petek štiri ure poprej proti Italiji. Za slovo od Daljnega vzhoda bo v nedeljo Slovenija ob 9.00 zaigrala še proti Nizozemski.

Slovenska reprezentanca je na dosedanjih osmih tekmah dosegla šest zmag, kar jo na 16-članski lestvici trenutno uvršča na četrto mesto. V končnico bo sicer ob Poljakih, gostiteljih zaključnih bojev v Gdansku, napredovala še sedmerica najuspešnejših ekip. Elitna odbojkarska izbrana vrsta je danes že opravila prvi trening. Vadbi v fitnesu je sledilo spoznavanje z dvorano Mall of Asia, ki sprejme okoli 15.000 gledalcev in bo gostila odbojkarske boje na Filipinih.

Slovenska odbojkarska reprezentanca | Avtor: OZS OZS

S Poljaki, v zadnjem času rednimi nasprotniki, so se slovenski odbojkarji nazadnje srečali v lanskoletni izvedbi lige narodov in jim morali priznati premoč z 1:3. Leto dni kasneje jih ne čaka nič lažje delo. "Najbolj pomembno bo, da se v dveh dneh pred tekmo privadimo na pogoje, ki vladajo tukaj na Filipinih. Ti so povsem drugačni od tistih na predhodnih dveh turnirjih lige narodov," je po uvodnem treningu na Filipinih dejal selektor Cretu in dodal: "Čaka nas zahtevna prva tekma, na kateri moramo ostati osredotočeni in se ozirati predvsem na našo igro. Pravi ritem pri vseh elementih igre bo treba iskati korak za korakom. Poljaki s servisi ustvarjajo velik pritisk in so agresivni v napadih."

Poljake dobro pozna srednji bloker Jan Kozamernik, ki je v zadnjih letih standardni član slovenske reprezentance, obenem pa je na klubski sceni nazadnje igral ravno v deželi sredinih tekmecev. "Pred nami je pomemben turnir. Na Filipinih nas čakata dve izjemno zahtevni tekmi s Poljsko in Italijo ter dve proti srednje rangiranima moštvoma, Nizozemski in Kitajski, ki se jima bomo zoperstavili kot favoriti. To vlogo bo treba upravičiti na igrišču. Samozavesti nam ne manjka, pogoji v dvorani nam ustrezajo, treba se je le spočiti in regenerirati ter dneve do tekem izkoristiti za čim boljšo pripravo," je dejal Kozamernik.

Slovenska odbojkarska reprezentanca | Avtor: OZS OZS

"Poljaki so na zadnji turnir prispeli v polni postavi. Menim, da nas čaka lepa tekma. Proti njim nam nikoli ne manjka motivacije. Tekmece dobro poznamo, saj smo s številnimi bili klubski soigralci. Tovrstnih presenečenj torej ne bo, bo pa naša igra morala biti na najvišji ravni," je še dodal odbojkar iz Črnuč.

Selektor Cretu sicer po turnirju v Franciji ni segel po spremembah v igralskem mozaiku. Slovenske barve bodo znova zastopali srednji blokerji Danijel Koncilja, Kozamernik, Alen Pajenk in Sašo Štalekar, prosta igralca Jani Kovačič in Urban Toman, podajalca Uroš Planinšič in Gregor Ropret, sprejemalci Klemen Čebulj, Matej Kök, Rok Možič, Žiga Štern in Tine Urnaut ter korektor Nik Mujanović.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice