Šport
1927 ogledov

Premagal koronavirus, a tragično preminil na treningu

Bendeguz Toth Reševalni pas/Twitter
Mađarska je zavita v črno po tragični smrti perspektivnega športnika.

Madžarski šport je prizadela tragična novica, saj je preminil komaj 22-letni rokoborec Bendeguz Toth. Po poročanju tamkajšnjih medijev naj bi Tothu postalo slabo tekom klubskega treninga na prostem. Pomagala ni niti hitra intervencija zdravniške službe, niti napori zdravnikov v bližnji bolnišnici.

Toth je veljal za enega izmed najbolj nadarjenih rokoborcev na svetu, saj si je lastil dve srebrni medalji z evropskih mladinskih prvenstev ter dve srebrni s svetovnih mladinskih prvenstev.

Bendeguz Toth | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Njegov oče Jozef Toth je tamkajšnjim medijem razkril, da je Bendeguz nedavno dobil pomembno življenjsko bitko, ko je premagal koronavirus, a je zgodba vseeno imela tragičen konec.

"Pojavili so se simptomi koronavirusa, tako da je dva tedna preživel v karanteni. Ko smo sredi marca posumili, da je bolezen izginila, je v družbi še nekaj športnikov opravil test za infekcijo z virusom COVID-19, kateri je bil pozitiven. Naslednja dva sta bila nato negativna, tako da je uspšeno prebolel koronavirus," je razložil oče tragično preminulega športnika.

"Ne želimo verjeti, da ga več ni z nami. Ni bilo nobenih znakov, da bi se mu lahko tako mlademu zgodila takšna tragedija. Medtem ko je sredi treninga sedel na hrbtu klubskega kolega, mu je postalo slabo. Mišice so mu bile popolnoma sproščene. Vsi so mu želeli pomagati, naredili so vse, kar so lahko, da bi rešili mojega sina, toda na žalost jim ni uspelo," je tragično pripoved zaključil oče Toth.

 

Komentarjev 1
  • Avatar Weberstella
    Weberstella 01:18 07.junij 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke == Hosset.Com

Sorodne novice