Šport
696 ogledov

Slovenci prepričljivo odpravili evropskega velikana

Slovenska odbojkarska reprezentanca Start-photo.bg
Slovenci so bili še drugič boljši od Bolgarov.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na gostovanju v Bolgariji dobila tudi drugo pripravljalno tekmo proti domači reprezentanci. Potem ko je na torkovem obračunu zmagala s 3:1, je bila danes še bolj prepričljiva, dvoboj je dobila brez izgubljenega niza s 3:0 (21, 19, 22).

Slovenska odbojkarska reprezentanca | Avtor: Start-photo.bg Start-photo.bg

Izbranci Marka Lebedewa so prva dva niza dobili po dobro odigrani končnici, v tretjem pa že zaostajali z 10:15 in 11:16, a na koncu prišli do preobrata.

V pripravljalnem obdobju je bila današnja tekma šesta, doslej je Slovenija odigrala že dve proti Hrvaški, dve proti Srbiji, zdaj pa še dve proti Bolgariji.

Slovenska odbojkarska reprezentanca | Avtor: Start-photo.bg Start-photo.bg

Lebedew ima na voljo 23 odbojkarjev, v Bolgarijo pa jih je odpeljal 14, podajalca Gregorja Ropreta in Gregorja Pernuša, korektorja Tončka Šterna in Mitjo Gasparinija, sprejemalce Roka Možiča, Jana Klobučarja, Žigo Šterna in Jureta Okrogliča, srednje blokerje Danijela Konciljo, Alena Pajenka, Jana Kozamernika in Sašo Štalekarja ter prosta igralca Alana Košenino in Janija Kovačiča.

Po vrnitvi iz Sofije bo reprezentanca v petek v Ljubljani opravila še dva treninga, v soboto popoldan pa bo odpotovala v Brasilio, ki bo prizorišče prvega turnirja elitne lige narodov. V tej so Slovenci prvič nastopili lani in končali na četrtem mestu, na uvodnem turnirju letošnje sezone pa se bodo pomerili z ZDA, Brazilijo, Avstralijo in Kitajsko.

Tonček Štern Zmaga Šport Slovenija v gosteh premagala velesilo

 

Urnaut bo kariero nadaljeval na Japonskem

Kapetan slovenske odbojkarske reprezentance Tine Urnaut pa bo kariero nadaljeval na Japonskem, je Urnaut novico Japoncev potrdil spletni strani Sportkluba. Korošec se v deželo vzhajajočega sonca k ekipi Jtekt Stings seli iz Rusije, kjer je zadnjo sezono nastopal za Zenit iz Sankt Peterburga.

Tine Urnaut | Avtor: Profimedia Profimedia

Urnaut, ki je imel med letošnjo sezono veliko težav s poškodbo in v zadnjem delu ruske lige ni igral, zato Zenit tudi ni podaljšal sodelovanja z njim, trenutno ni v kadru slovenske reprezentance, ki se pripravlja na ligo narodov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice