Šport > Zimski športi
15219 ogledov

Šok za gledalce RTV: se bo priljubljeni komentator res upokojil?

Andrej Stare Facebook
Bomo smučarske skoke še kdaj spremljali ob komentarju legendarnega dr. Stareta?

Lahko ga obožujete, lahko ga sovražite, težko ste ravnodušni do njega, nihče pa ne more trditi, da ni legendarni komentator na RTV Slovenija dr. Andrej Stare zaznamoval slovenske smučarske skoke.

Legendarni komentator že leta s svojim znamenitim slogom prenaša tekme svetovnega pokala in največja tekmovanja smučarskih skokov in za mnoge je bil precejšen šok, ko so se pri RTV Slovenija odločili, da ga zaradi nenavadnega in po mnenju mnogih neprofesionalnega prenosa letošnjega svetovnega prvenstva v poletih kar sredi tekmovanja zamenjajo.

kulm skakalnica zastavica za veter Šport Ekipna tekma v poletih drugače od predvidenega

Vodstvo nacionalne televizije se je po nesrečni sobotni posamični tekmi letalcev odločilo, da legendarni komentator ekipne tekme v nedeljo ne bo več prenašal, vse od takrat pa so vse tekme svetovnega pokala minile brez Stareta.

Na zadevo o nenadni odstranitvi legendarnega komentatorja se je takrat odzval tudi odgovorni urednik športnega programa na TV Slovenija Gregor Peternel in sporočil, da bodo težave (kakšno so, ni želel razkriti) reševali znotraj organizacije. Mnogi so se tako spraševali, če je najznamenitejši slovenski komentator smučarskih skokov morda že pospremil svojo zadnjo tekmo.

Andrej Stare | Avtor: Profimedia Profimedia

Za mnenje so skakalni navdušenci povprašali tudi Jelka Grosa, direktorja nordijskega centra Planica in rednega strokovnega sokomentatorja prenosov smučarski skokov, ki je preko socialnih omrežij v pričakovanju velikega finala v Planici odgovarjal na vprašanja sledilcev.

"To je vprašanje za Andreja Stareta. Mislim, da ga moramo vsi skupaj nagovoriti, da se vrne na komentatorsko mesto. Nekako se hoče upokojiti, ni več rosno mlad. Je mlad, ni pa več rosno mlad. Mogoče bi bilo fino, da ga vsi skupaj nagovorimo," je Gros pozval občinstvo, da prepriča legendarnega komentatorja, da se vrne na svoje mesto.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 21
  • andrija 06:02 06.marec 2024.

    naj ostane,v teh časih rabimo tudi malo smeha

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 20:55 05.marec 2024.

    Stare že ene 15 let obljublja, da bo šel v penzion. Mislim, da kot doktor medicine ne dela več. Smo pa tako dvolični, Po eni strani morala na višku, po drugi strani toleriramo pijanega športnega komentatorja.

  • Idioti 18:53 05.marec 2024.

    Marš !

Sorodne novice