Šport > Zimski športi
278 ogledov

Hadalin z najhitrejšim časom druge vožnje

Marcel Hirscher Epa
Štefan Hadalin je v drugi vožnji z dobro predstavo precej izboljšal svojo uvrstitev.

Marcel Hirscher je pričakovano vodil po prvi vožnji slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Kranjski Gori. Prvi zasledovalec Avstrijca Norvežan Henrik Kristoffersen na drugem mestu je zaostajal 82 stotink sekunde.  Na tretje in četrto mesto sta se uvrstila junaka olimpijskega slaloma. Olimpijski šampion iz Pyeongchanga Šved Andre Myhrer je zaostajal 99 stotink sekunde, bronasti Avstrijec Michael Matt pa je bil četrti z zaostankom 1,22 sekunde.

Šestim Slovencem so pred preizkušnjo pripadle startne številke od 46 do 74. Prvi se je z vitranško strmino spopadel Štefan Hadalin. Njegov čas je ob prihodu v cilji zadoščal za 28. mesto, za vodilnim Avstrijcem je zaostal 3,40 sekunde. Žan Grošelj (54. mesto) in peti s sobotnega veleslaloma Žan Kranjec (42.) sta bila prepočasna za drugi nastop, Aljaž Dvornik ni startal, debitanta Žan Špilar in Matevž Rupnik pa nista dokončala prve vožnje.

Hadalin je izkoristil dobre pogoje in odlično odsmučal drugi tek ter zabeležil celo najhitrejši čas. Na koncu se je prebil v prvo petnajsterico, osvojil je 13. mesto. Hirscher je zanesljivo odbil vse napade in znova zmagal, Kristoffersen (+ 1,22) je bil drugi, tretji pa Švicar Ramon Zenhaeusern (+ 1,61). Hadalin je zaostal za 2,97 sekunde.

Hirscher si je z novo zmago že zagotovil tudi mali kristalni globus v slalomu.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice