Šport > Zimski športi
3416 ogledov

Lanišek razkril razlog za izjemne skoke: "Manjkala je le tista ..."

Anže Lanišek Epa
Tri v vrsto! Lanišek je bil po zmagi na kvalifikacijah in tekmi v Garmisch-Partenkirchnu najboljši tudi v kvalifikacijah Innsbrucka.

Slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek nadaljuje izjemne predstave na novoletni turneji. Po nedeljskih kvalifikacijah in ponedeljkovi tekmi v Garmisch-Partenkirchnu je Lanišek danes dobil še kvalifikacije za sredino tekmo v Innsbrucku. V teh se mu je najbolj približal vodilni v svetovnem pokalu, Avstrijec Stefan Kraft.

Lanišek je bil sicer v kvalifikacijah s 134 metri prepričljivo najdaljši, za skok pa je prejel 130,1 točke. Toda Kraft, ki je bil 9,5 metra krajši, je dobil zaradi slabih vetrovnih pogojev 127,1 točke in se je tako kot edini približal našemu šampionu. Tretji je bil včeraj drugi na tekmi, Japonec Ryoyu Kobayashi, s 122,2 točke.

Kot kaže, je Lanišek sredi novoletne turneje končno našel recept za izjemne skoke ... Sproščenost! "Lepo sem se spet sprostil v kvalifikacijah. Že na treningu je bilo tehnično videti lepo, a manjkala je tista sproščenost. To sem dodal v kvalifikacijah in to je bil en zelo lep skok. Ključno pomena je bilo, da se umirim in naredim to, kar najbolj znam," je po novi zmagi dvig forme opisal dejal Lanišek.

Anže Lanišek Innsbruck | Avtor: Profimedia Profimedia

"Moram reči, da so bile kvalifikacije zelo zahtevne. Spremenljiv veter, a pomembno je bilo, da so se fantje ujeli s skakalnico in da lahko jutri mirno nadaljujemo," pa je povedal trener Robert Hrgota, potem ko so v kvalifikacijah svoje delo uspešno opravili tudi preostali Slovenci. Peter Prevc (115,1 točke) je bil sedmi, Lovro Kos (110,7) enajsti, Timi Zajc (104,4) 20., Domen Prevc (92,6) pa 34.

Na sredini tekmi se bo Lanišek v prvi seriji meril s Fincem Nikom Kytosahom, Petra Prevca čaka Norvežan Kristoffer Eriksen Sundal, Kosa še en Norvežan Benjamin Oestvold, Zajca Američan Tate Frantz, Domna Prevca pa Finec Eetu Nousiainen.

V sredo se bo tretja od štirih tekem novoletne turneje začela ob 13.30. Po tekmi v Garmischu je v vodstvu novoletne turneje Nemec Andreas Wellinger s 600,7 točke, sledita Kobayashi (598,9) in Kraft (575,5). Lanišek je šesti s 562,5 točke. Za konec turneje se bodo nato skakalci preselili še v Bischofshofen.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice