Šport > Zimski športi
2817 ogledov

Neposrečeni rošadi v slovenski ženski ekipi

Urša Bogataj epa
Štiri Slovenke od šestih uvrščene na tekmo, od tega kar tri v prvo šesterico, v kvalifikacijah najboljša Kramerjeva.

Avstrijka Marita Kramer (141,8 točke) je bila najboljša v kvalifikacijah za tekmo svetovnega pokala smučarskih skakalk v avstrijskem Ramsauu. Najboljša Slovenka je bila Urša Bogataj (126,3) na tretjem mestu.

Nika Križnar (124,6) je končala mesto za Bogatajevo. Najboljša skakalka sezone 2020/21 je prav tako njena rojakinja skočila 90 metrov. V kvalifikacijah je bila poleg Kramerjeve od obeh Slovenk boljša le še Japonka Sara Takanashi (133,9).

Dve mesti za Križnarjevo se je uvrstila Ema Klinec (118,9), ki je skočila 86 metrov. Špela Rogelj (99,5) je z 82 metrov dolgim skokom zasedla 15. mesto.

Od Slovenk sta v kvalifikacijah obstali Katra Komar (76,4) na 42. in Maja Vtič (72,2) na 48. mestu. Obe sta nastopili prvič v tej sezoni svetovnega pokala, saj sta zamenjlai Niko Prevc in Jernejo Brecl.

Edina tekma v Ramsauu bo v petek na sporedu ob 15.30. Nato za ženske sledi premor do tekem na Ljubnem ob Savinji na zadnji dan tega in prvi dan prihodnjega koledarskega leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice