Šport > Zimski športi
6741 ogledov

Peterka si lahko oddahne

Peterka Brnik letališče Jožeta Pučnika reprezentanca odhod Nebojša Tejić/STA
Enemu najboljših slovenskih športnikov vseh časov ne bo treba na Zavod za zaposlovanje.

Primož Peterka, dvakratni zmagovalec svetovnega pokala v smučarskih skokih (1997, 1998), bo s 1. septembrom 2018 prevzel novo delovno mesto, poroča Siol.net. 

39-letnik, ki je bil zadnja leta pomočnik trenerja ženske skakalne reprezentance, bo v prihodnje delal z mladimi v okviru Državnega panožnega nordijskega centra Kranj.

"Moja želja je bila, da zadržim piramido, Primož Peterka ima v njej pomembno vlogo. Je izkušen in koristen, osem let se je kalil kot pomočnik trenerja, potrebujemo ga pri delu z najmlajšimi, ki ga vidijo kot velikega šampiona," je za Sportal dejal predsednik zbora in odbora za skoke Ljubo Jasnič in dodal: "Primož bo skrbel za najmlajše, za t. i. tretjo triado, Baloh (Stane, op. a.) pa za starejše."

Peterka je v svetovnem pokalu tekmoval od leta 1996 do 2009. Osvojil je dva velika kristalna globusa, novoletno turnejo (1997), mali globus za najboljšega letalca sezone (1997) in 15 zmag na tekmah za svetovni pokal.

Leta 2002 je bil z ekipo bronast na olimpijskih igrah v Salt Lake Cityju, leta 2005 pa je osvojil moštveni bron na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 15:53 30.maj 2018.

    Glavni krivec za zmedo je Janez Kocijančič ,ostanek nekdanjega general štaba SFRJ !

Sorodne novice