Šport > Zimski športi
13055 ogledov

Slovo oznanil še en slovenski orel

Lanišek, Bartol, Pavlovčič, Naglič
Ob Robertu Kranjcu se je od športne kariere dokončno poslovil še en dolgoletni reprezentant.

Slovenska reprezentanca bo v naslednjo sezono krenila precej spremenjena. S sobotnimi predskoki bo športno poz zaključil Robert Kranjec, o slovesu resno razmišlja tudi Jurij Tepeš, že v petek pa je pred navijači v Planici zadnjič poletel Tomaž Naglič. Skakalec, ki bo julija dopolnil 30 let, je svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu osvojil januarja 2014, ko je bil v Zakopanah osmi. Ima tudi zmago v celinskem pokalu.

Poleti  v Planici Favoriti Šport Orli prekipevajo od samozavesti, razlog je na dlani

"Je bilo res kar nekaj cmoka v grlu, saj veš, da greš zadnjič na skakalnico," je priznal skakalec, ki je v zadnjih sezonah tako kot Kranjec in Tepeš izgubil status A-reprezentanta. O zaključku kariere ni dolgo premleval: "V bistvu vse skupaj ni bilo dolgo. Enostavno enkrat začutiš, da to ni več to."

S Kranjcem in Tepešem se ni pogovarjal o svoji nameri. "To je odločitev, ki jo mora vsak sprejeti sam. Je osebna. Je pa tako, da je prišlo obdobje, ko je treba nekoliko pomladiti reprezentanco., kar je prav."  

Poleti  v Planici Bertoncelj: Šport "Ni grenkega priokusa."

Po karieri se bo z veseljem spominjal predvsem druženj s kolegi na treningih in tekmah ter poletov v Planici, kjer je dosegel tudi osebni rekord. "Lepo je leteti na letalnici, sem pa vedno do nje čutil spoštovanje," je še dejal Naglič, ki si po športni poti želi ostati v skokih.

Peter Prevc Planica 2019 Peter Prevc: Šport "Če bi to popravljal, bi potreboval dva meseca." Poleti  v Planici Uvodno dejanje Šport Izjemen ekipni uspeh slovenskih orlov
Komentarjev 2
  • leonardo 07:28 23.marec 2019.

    Ne vem s katerega naftalina so potegnili Tepeša? Nikoli ni bil prav zanesljiv, raje naj gre v penzijo in naj dela tisto kar dobro dela ( če kaj)?