Šport > Zimski športi
63 ogledov

Višnarjeva prvič letos v finalu!

katja višnar
Slovenska smučarska tekačica Katja Višnar je na tekmi svetovnega pokala osvojila šesto mesto v klasičnem sprintu.

Zmagala je vodilna v seštevku sprinta, domačinka Maiken Caspersen Falla pred Švedinjo Stino Nilsson in Američanko Jessico Diggins. Višnarjeva je nastopila v prvem finalu v tej sezoni. Še tretjič ji je to uspelo v Drammnu na Norveškem, kjer je še tretjič osvojila šesto mesto.

Danes je v četrtfinalu brez težav zmagala in se prebila v polfinale. Tudi tam je tekla v ospredju, a na koncu se ji je zalomilo, saj sta jo po levi prehiteli dve tekmovalki, kljub temu pa je bila ta druga polfinalna skupina dovolj hitra, da se je Slovenka, ki sicer večino časa preživi na Norveškem, uvrstila v prvi finale v tej sezoni.

Med najboljšo šesterico pa se Višnarjeva ni najboljše znašla. Slabše je startala, hitro zaostala, kasnejša zmagovalka Fallova pa je v ospredju narekovala oster ritem. Norvežanka ni imela težav zmagati še četrtič na današnji tekmi, z novo zmago pa se je utrdila v seštevku sprinta, kjer mora na naslednji tekmi osvojiti le še dve točki in bo sezono zaključila na vrhu.

"Osvojila sem pomembne točke, to je zame res pomembna zmaga, veliko sem o tem govorila. Ni bilo lahko zmagati, želim si ta mali globus za skupno zmago v seštevku sprinta in ta tekma danes je bila dober korak k temu. Sem v dobri formi, po olimpijskih igrah sem veliko trenirala, a imam še vedno dovolj energije za zaključek. Danes prav uživam v tej zmagi, a si hkrati želim tudi konca sezone, saj bo počitek res potreben," je po tekmi dejala Fallova, ki je danes v Drammnu zabeležila kar štiri zmage - v kvalifikacijah, četrt-, polfinalu in v finalu.

Med najboljšo trideseterico je danes nastopila tudi Anamarija Lampič in nastope končala v četrtfinalu, z 19. mestom pa vknjižila nekaj točk svetovnega pokala. Vesna Fabjan s 45. in Alenka Čebašek z 49. časom sta se poslovili že v kvalifikacijah.

 | Avtor: Epa Epa

Moški tek je bil prava poslastica, čeprav je šlo za norveško državno prvenstvo, saj se je med pet Norvežanov vrinil le Rus Aleksander Bolšunov. Ta je na startu močno potegnil, se prebil v ospredje in skupaj z v tej sezoni najboljšim tekačem Norvežanom Johannesom Hoesflotom Klaebom pobegnil preostalim štirim zasledovalcem.

A pred ciljnim vzponom je četverica ubežnika ujela in se vmešala za boj za odličja. V zadnjih 300 metrih je Klaebo močno pospešil, se prebil pred Rusa in imel na vrhu vzpona na ciljni črti še dovolj časa, da se je priklonil množici gledalcev in konkurentom. Klaebo je s to zmago še povečal svojo prednost v skupnem seštevku, prav tako bo osvojil mali kristalni globus za zmago v posebnem seštevku sprinta.

Edini slovenski predstavnik Janez Lampič je v kvalifikacijah dosegel 37. čas in s tem ostal brez zaključnih bojev. Karavana smučarskega teka se bo zdaj preselila v Oslo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice