Svet
10259 ogledov

Delujoča klima in odprta vrata? Kazen 750 evrov!

vrata kavarna Profimedia
Draginja na energetskem trgu države sili v različne ukrepe.

V Franciji bodo morali lastniki lokalov in trgovin, ki imajo klimatizirane prostore, v času uporabe klimatske naprave zapreti vrata. Ta ukrep je bil sprejet zato, da bi se izognili nesmiselni izgubi energije.

Ob tem je bil sprejet še soroden varčevalni ukrep, ki omejuje moč neonskih svetil v lokalih in trgovinah.

Omenjena pravila so že bila v veljavi v nekaterih francoskih departmajih, odslej bodo aplicirana na celotno državo, je za Journal de Dimanche povedala ministrica za ekološki prehod - Agnès Pannier-Runacher. Za kršenje pravila o klimatiziranih prostorih je predvidena kazen v višini 750 evrov.

"Eden od ukrepov bo razširil prepoved oglaševanja z neonskimi svetili, ne glede na velikost naselja, med prvo in šesto uro zjutraj," je dejala Pannier-Runacher. Doslej je ukrep veljal le v mestih z manj kot 800.000 prebivalci, izjeme so bila letališča in postaje javnega potniškega prometa.

"Še en ukrep bo lokalom odredil zapiranje vrat med delovanjem klime ali ogrevanja.  Vse ostalo bi bil absurd," je dodala ministrica. 

Francija se, tako kot velik del Evrope, sooča z ekstremno visokimi temperaturami. Povečana uporaba klimatskih naprav tako sovpada s podražitvami na energetskem trgu, ki jim botruje ruska invazija na Ukrajino.

Komentarjev 1
  • Avatar Keira_Wendt
    Keira_Wendt 12:15 25.julij 2022.

    Najboljša ponudba ... Google je za vsa spletna dela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša sestra je bila dva meseca brez dela, psrejšnji mesec je bil njen ček 28537 dolarjev, tako da je delal doma ...prikaži več 3 ure dela na dan in zaslužil sčasoma lahko še večja ... Tako sem začel .......... >>>>>>>>>>> www.ordcash.com

Sorodne novice