Svet
62848 ogledov

Iz soseščine: Janša je kot tisti jezni stric, ki ga ...

janez janša Profimedia
Predsednik Vlade Republike Slovenije še naprej vzbuja pozornost v tujini.

Janez Janša se je na twitterju odzval na sporočilo farmacevtskega podjetja Pfizer, da je njihovo cepivo po zadnjih rezultatih 90-odstotno učinkovito. Gre za cepivo BNT162b2, ki ga razvijata nemško podjetje BioNTech in ameriški farmacevtski velikan Pfizer. Slovenskega premierja očitno moti dejstvo, da je dobra novica na plan prišla tik po ameriških volitvah. "Dobra novica. In zanimiv tajming," je zapisal.

"In koliko dni se to že ve," se še sprašuje predsednik slovenske vlade, ki kot eden redkih voditeljev v Evropi še ni čestital novoizvoljenemu ameriškemu predsedniku Joeju Bidnu. Po Janševem mnenju je treba še počakati na odločitev sodišč, ki se ukvarjajo z morebitnimi nepravilnostmi ob izvedbi vlitev. Slovenski premier se v tem pogledu strinja z dosedanjim prebivalcem Bele hiše Donaldom Trumpom, ki trdi, da so mu ukradli zmago.

Janša se sicer še vedno nahaja na vedno krajšem seznamu tistih, ki ne priznavajo spremembe v ZDA. Poleg njega so to še ruski voditelj Vladimir Putin, brazilski predsednik Jair Bolsonaro, vodja Kitajske Xi Jinping in severnokorejski direktor Kim Jong Un. Med tistimi, ki so že čestitali Bidnu sta tudi izraelski premier Benjamin Netanyahu in kralj Savdske Arabije Salman Salman bin Abdulaziz Al Saud.

Mnenja predsednika vlade vse bolj žanjejo pozornost v tujini.

Iz soseščine se je tako oglasil tudi novinar dunajskega Die Presse. "Slovenski premier je na poti da postane 'jezni stric, ki ga srečaš le za božič in ki je pravkar odkril stran facebook skupine QAnon in se ga ne da ustaviti, da ti ne bi po aplikaciji WhatsApp pošiljal sporočila o tem'," je zapisal Oliver Grimm. 

Komentarjev 40
  • arthur 17:51 10.november 2020.

    Za dežjem vedno posije sonce. Tudi JJ bo šel prej ko slej spet v opozicijo. Bolj prej kot slej.

  • contra 14:34 10.november 2020.

    Nabijajo še Lobnikarji in podobni Zaresovci in drugo podobno pleme! Koga brigajo ti ljudje?

  • milan70 11:31 10.november 2020.

    Zoprno je,ker nas bo tujina sodila po nasem premieru.Saj veste kako gre.Imamo taksnega premiera kot smo si ga izvolili.A potrbovali bi modrega,preudarnega in predvsem diplomata.

Sorodne novice