Svet
21 ogledov

Murdoch: Za škandal nisem odgovoren

Napadalec na Murdocha. Reuters
Medijskemu mogotcu ne dajo dihati. Murdoch na zaslišanju: Nisem odgovoren za škandal. Zaslišanje so zdaj zaradi napada prekinili.

Zaslišanje Ruperta Murdocha so morali prekiniti, ker je v dvorano vdrl moški in želel obračunati z njim. Moškega so vklenili in ga odpeljali, zaslišanje pa začasno prekinili.

Prvi mož medijske družbe News International je sicer na zaslišanju pred parlamentarno komisijo dejal, da ni odgovoren za škandal, in dodal, da je bil šokiran, ko je izvedel za primer vdora v elektronski telefonski predal umorjene deklice.

Moški Murdocha napadel med zaslišanjem. | Avtor: Reuters Reuters
Zatrdil je, da se ni zavedal, da je bilo vdiranje v telefone bolj razširjeno, kot se je sprva trdilo, in da so ga nekateri uslužbenci očitno zavajali. Dejal je tudi, da ni videl dokazov, da bi kateri časnik v njegovi lasti vdiral v telefone žrtev terorističnega napada v ZDA 11. septembra 2001 ali njihovih svojcev.

Na vprašanje, kdo je odgovoren za vdiranje v telefone in prisluškovanje znanim osebnostim, je odgovoril: "Ljudje, ki sem jim zaupal, in nato mogoče tudi ljudje, ki so jim zaupali."

Murdoch James | Avtor: Reuters Reuters
Prisluškovanja je obžaloval tudi njegov 38-letni sin James Murdoch, sicer eden izmed vodilnih na News International. "Gre za stvar velikega obžalovanja, mojega, očetovega in vsakega zaposlenega na News Corporation," je dejal James Murdoch.

Oče je medtem dodal, da ni vedel, da je News of the World policistom leta 2003 plačal za informacije in da je danes "najbolj ponižen dan v njegovem življenju".

Se Murdoch poslavlja?

Murdochovo pričanje pred poslanci naj bi bilo povezano tudi z njegovo zamenjavo na vrhu medijskega imperija News Corporation, je poročal Bloomberg News. Upravni odbor je že sporočil, da Murdocha povsem podpira.

Wall Street Journal pa je poročal, da naj bi Murdoch o odhodu z vrha razmišljal še pred izbruhom afere z vdiranjem v telefone, obdržal pa naj bi položaj izvršnega direktorja.

Hekerji: Murdoch je mrtev

Skupina hekerjev Luiz Security je pred tem vdrla v spletno stran britanskega časnika Sun – tudi ta je del imperija Ruperta Murdocha – in Murdocha razglasila za mrtvega. Zapisali so, da so ga našli mrtvega na njegovem vrtu, potem ko naj bi zaužil paladij. Sun je novico seveda hitro umaknil s spletne strani.

Komentarjev 1
  • Bizgec 09:12 19.julij 2011.

    LulzSec (LULZSEC, da vidite crke) - ne Luiz Security.

Sorodne novice