Svet
9 ogledov

Novinar vodilne postavlja na laž

Clive Goodman Reuters
Prisluškovanje v uredništvu News of the World ni bilo skrivnost.

O telefonskem prisluškovanju se na News of the World na široko razpravlja, je leta 2007 v pismu medijski korporaciji News International zapisal nekdanji urednik in novinar News of the World Clive Goodman. To so danes razkrili dokumenti parlamentarne komisije, ki preiskuje škandal.

Goodman, ki je bil januarja 2007 zaradi prisluškovanja obsojen na štirimesečno zaporno kazen, je v pismu prav tako spomnil na dano obljubo, da bo službo dobil nazaj, če družbe ne bo omenjal na sodišču. V pismu pa ne razkriva nobenih datumov teh pogovorov, prav tako ne omenja nobenih imen.

"Vpleten je bil samo Goodman"

Goodman je edini novinar, ki je bil zaradi prisluškovanja obsojen, saj so pri News International zatrjevali, da v to ni bil vpleten noben drug novinar. Predsednik komisije John Whittingdale pa je napovedal, da bo morda komisija lastnika korporacije Ruperta Murdocha dodatno zaslišala o škandalu. Poziv septembra pričakujejo tudi drugi nekdanji vodilni pri News International.

Spomnimo, britanski nedeljski tabloid The News of the World, ki se je od svojih bralcev z opravičilom poslovil 10. julija letos, je nezakonito prestregal telefonske klice, da bi dobil nove zgodbe slavnih ljudi. Prisluškovali so estradnikom, slavnim športnikom (med drugim Hughu Grantu, komiku Stevu Cooganu in igralki Sienni Miller), politikom in žrtvam zločinov, tudi umorov in terorističnega napada na London.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice