Svet
41088 ogledov

Stresel jih je silovit potres magnitude 7,1

Tokratni potres ni bil tako močan, kot tale, ki ga je zaznal seizmograf na sliki EPA
Potres z magnitudo 7,1 je danes popoldne stresel Japonsko. Epicenter je bil vzhodno od prefekture Fukušima na globini 60 kilometrov.

Po podatkih ameriške geološke službe je bilo žarišče potresa 74 kilometrov severovzhodno od mesta Nami in 58 kilometrov pod zemeljskim površjem. Japonska meteorološka služba je sprva sporočila, da je imel potres magnitudo 7,1, a je ta podatek kasneje popravila na 7,3. kasneje je območje streslo več popotresnih sunkov.

Po dosedanjih podatkih je bilo poškodovanih več deset ljudi. Japonska tiskovna agencija Kyodo poroča o 30 poškodovanih, pri čemer ne navaja podrobnosti. Skoraj milijon gospodinjstev na severovzhodu države je ostalo brez električne energije. Na televizijskih posnetkih je videti razbite izložbe trgovin.

Tamkajšnje oblasti niso izdale opozorila pred cunamijem, tudi bližnje tri nuklearke delujejo brez težav.

Fukušimo in druga območja na severovzhodu Japonske je marca 2011 stresel potres z magnitudo 9, ki mu je sledil še cunami. Umrlo je okoli 19.000 ljudi, v nuklearki v Fukušimi pa je zaradi pomanjkanja električne energije, ki bi gnala hladilni sistem, prišlo do stalitve sredice in izpusta radioaktivnosti v okolje.

Dela v jedrski elektrarni Fukušima, ki bo po končani sanaciji postala mrtvo in i 400 fukušime Svet Fukušima: Lačni in izčrpani samuraji Preverjanje, ali je bil moški v Fukušimi izpostavljen čezmernemu sevanju. (Foto: sevanje Svet 3355-krat čez mejo
 
Komentarjev 2
  • Mehičanka76 21:30 13.februar 2021.

    kot, da nimamo dovolj epidemije, mora še narava svoje zobe kazati.